Trump és a liberálisok bukása

2016. november 17. 09:51

Az új szélsőjobboldal világuralomra törése azonban nem csupán elitellenes hanem műveltség-ellenes is.

2016. november 17. 09:51
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Kettős Mérce

„Ha figyelemmel követtük, miféle folyamatok zajlottak le az elmúlt tíz évben Magyarországon - és tágabban az Európai Unióban -,megérthetjük azt is, hogy ugyanaz mozgatja Trump, a Brexit, és következő esélyes befutónk, Marine Le Pen sikerét is: a politikacsináló középosztályok az etnikai nemzetállamhoz kiáltanak segítségért, amikor a globális világrend veszélyeivel szembesülnek. Ennek csupán végső és baljós szimbóluma volt az, ahogyan Európa és az USA a 2015-ös menekültválságra reagált: saját gazdaságunk alapja függ a háborúkat és a klímaváltozást is előidéző globális világrendtől, amely minket olcsó áruval, a cégeket Kínából olcsó termékekkel, és még olcsóbb, rabszolga-sorban tartott munkaerővel látja el.

Az új szélsőjobboldal világuralomra törése azonban nem csupán elitellenes hanem műveltség-ellenes is. Ennyiben pedig évszázados nyugati tudomány és kultúra megannyi vívmányát fenyegeti. A technokrata vezető értelmiség bűne a lázadó polgárság szemében az, hogy már nem képviseli érdekeiket, követel de nem ad semmit, sőt kulturális kérdésekben magas lóról röhög rajtuk. Csak akkor mentheti meg a baloldal magunkat és lelkeinket – illetve magát az emberi életre alkalmas Földet is – ha végleg elutasítja ezt a globalista szakértőgárdát és arroganciáját, nemzetállamok fölötti kapcsolatokat épít és jobb, hiteles jövőképet kínál a többségi társadalomnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemjoe
2016. november 18. 09:03
Nos, ha ez a cionkommunizmusból sarjadt ballib' bagázs az emberiség műveltségének a letéteményese, akkor én maradok ebben a reakciós-konzervatív-kispolgári-kúltúrálatlan-műveletlen mocsárban, és döglődöm tovább ebben a közösségi szemléletű, családközpontú, ökológiai szemléletű, spirituálisra beszűkült tudatnyomorban.
Szergej Csagajev
2016. november 17. 17:40
Igaz baloldali ember ezeket a nagytőkés tetveket köpi le elsőnek.
catalina9
2016. november 17. 16:59
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. november 17. 13:19 Baloldali szélsőséges, pláne liberális szélsőséges nincs, csak jobboldali. Fundamentalista csak iszlám hívő, esetleg keresztény lehet, zsidó, vagy buddhista fundamentalista nincs...." ahogy nincs pedofil rabbi, zsidó terrorista, de a legszebb az, hogy a 9/11 között kötőszóként használt "arab terroristából" hogy lett szír /líbiai. stb/ agysebész.
teljesenertelmetlen
2016. november 17. 14:31
Ajánlom figyelmedbe Aristót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!