Már az oroszok spájzában vagyunk?

2017. április 09. 16:37

Az orosz kód azonnali eltüntetése nem válasz. Egy bizonyíték gyors eltüntetése sem cáfolat, hanem inkább megerősíti a gyanút. Az ügyben teljes körű átvilágítás lenne szükséges. Kérdés persze, ki végezhetné el ezt az átvilágítást.

2017. április 09. 16:37
Kardos Gábor
Szélsőközép – Facebook

„A Yandex-gate lehet az első konkrét bizonyíték arra, amire egyre több gyanús ügy már elég egyértelműen utalt.

Például a CEU leszalámizása is elég nyilvánvaló módon elsősorban Putyin érdeke volt, mivel ezen az amerikai egyetemen kiemelkedően sok orosz, illetve volt szovjet területről érkező (grúz, stb.) diákot képeztek, gyakorlatilag Putyinnal szembeni ellenzéki elitként. A szentpétervári egyetem pár nappal korábbi megszüntetése kapcsán azonban akár úgy is tűnhetett, mintha a magyar kormány magától követné a putyini mintát és nem utasításra járt volna el. A Yandex-gate azonban tárgyi bizonyítékként igazolhatja a korábbi gyanút. Ezt az ügyet a legsürgősebben tisztázni kell, mert beláthatatlan következményekkel járhat.

Azonban az ellenzéki pártok még mindig nem beszélnek államcsínyről azon egyre sokasodó ügyek kapcsán, melyek Paks2 óta tendenciáikban arra utalnak, hogy a kormány idegen érdekeket szolgál. Ami legalább ilyen furcsa, az értelmiség megmondóemberei is mintha némák lennének és képtelennek tűnnek kimondani az evidenciát. Bár ehhez már az egyéni véleménynyilvánítás kevés, mert ez nettó közügy és minimum ismert személyiségek közös fellépésére lenne szükség, hogy felszólítsák a parlamenti pártokat és a kormányt, hogy tegyék a dolgukat, alkotmányos kötelességeik szerint. Ha az értelmiség sem lép, akkor ki fogja megállítani Moszkvát és Felcsútot? Vagy Amerikát... mert ők is bármikor beáldozhatnak minket a nagyhatalmi játszmában, ahogy 56-ban. Ezzel kapcsolatban se legyenek illúzióink.

Egy kormánynak ilyenkor a parlamenti demokráciában úgy kell működnie mint a biztosítéknak a házunkban: jobb ha kimegy mintha az egész ház leég. Az ország háza... Ezért őrültség megtalpalni a biztosítékot. Márpedig egy ilyen ügyben mint a Yandex-gate nemcsak a nyugati, de magyar sztenderdek szerint is ki kell mennie a kormánybiztosítéknak. Ha nincs megtalpalva... Hátha még nem késő és ezen a szinten még működik a rendszer. Ebben kéne bíznunk. Ne kívánjuk, hogy a népnek kelljen lépnie, ne várjuk meg az utolsó utáni pillanatot, mert akkor nem kevés vér szokott folyni.

Frissítés: Az orosz kód azonnali eltüntetése a nemzeti konzultáció weboldaláról ugyanúgy nem válasz a felmerült alapvető kérdésekre, ahogy egy bizonyíték gyors eltüntetése sem cáfolat, hanem inkább megerősíti a gyanút. Az ügyben teljes körű átvilágítás lenne szükséges. Kérdés persze, ki végezhetné el ezt az átvilágítást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosg
2017. április 11. 01:08
A rohadt életbe, hogy szinte senki nem látja a veszélyt és nem képes a "prominens" magyar értelmiség legalább 2 lépéssel előre gondolkozni. Pedig az oroszok már tudják, mi jöhet ki ebből...Majdan (pont erre utaltam a cikk végén!): http://valasz.hu/itthon/ez-mar-az-orulet-hatara-orban-elleni-szines-forradalomrol-beszelnek-az-oroszok-123326
kardosg
2017. április 11. 00:15
A félreértéseket és szándékolt félreértelmezéseket elkerülendő: az ún. centrális erőtér régi és valódibb neve demokratikus centralizmus, az illiberális demokrácia pedig a népi demokrácia újkádárkori remake-je. Oszt jónapot.
Tatulus
2017. április 10. 12:38
Te faszfej! Nehogy már soros bandája döntse el, hogy működtethet-e itt bármilyen intézményt, vagy nem? Szuverén ország, szuverén kormánya, oszt elmehettek a picsába, a migránsaitokkal egyetemben!
V.A.Lucky
2017. április 10. 12:30
Újra! Ha kell 100szor mert hátha átmegy az agyhalott fejedbe. (más, de k#rvagyenge és unalmas troll vagy!) Ez egy állami faszság. Nektek szól agyhalottaknak. Nem érinti olyan fokon őket de szerepelnek a felsorolásban. Sőt érinti mind a 28 vagy mennyi külföldi képzést, az új törvény VALAMELYIK RÉSZE! DE SENKI? a BU sem pl üzemeltet itt Egyetemi Intézményt ÖNÁLLÓAN! Csak a CEU. NEM kell akkreditálnia mert a társult Egyetemnek van! Egy szimpla duális megállapodása van az Eötvössel és kész. Van egy jogi kar ami BU tematikával működik angolul fizetős és ad USA-ban is elfogadott diplomát. Lóf#sztnem érdekli, hogy mit változtatgat a fidesz a törvényen, mert az Eötvössel van szerződésben, és annak VAN állami akkreditációja. És így tovább. Ha a CEU-nak a Pártcsicskaképzőn(Közszolgálatin) belül lennének a karai,egy duális megállapodással, akkor Őt sem érintené ez a törvény bohóckodás. Na, találj ki mást mert dögunalmas szerencsétlen vagy. Úgy egyébként maga a CEU nem érdekel. Az elv érdekel. Az érdekel, hogy törvényileg az Állam ne lehetetlenítsen el SEMMILYEN oktatási intézményt! Egyet sem. Ha zsidó, ha usa, ha orosz ha piréz, ha libsi, ha oroszcsicskamagyar, ha szittya! EGYET SEM! Majd a jelentkezők eldöntik akarják-e, vagy sem, használják-e vagy sem, ott tanulnak vagy sem. Ne egy csuti elmeháborodott és a birka serege akarja eldönteni ki és mit tanulhat és hol a felsőoktatásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!