Pokoli torony

2017. október 06. 16:33

Belegondolni is ijesztő, mi vár ránk ezek után a Ligetben és a Kopaszin.

2017. október 06. 16:33
György Zsombor
Magyar Nemzet

„Aztán elérhetünk a világvárosi hangulatot árasztó üzleti negyedek kérdéséhez, mindenekelőtt a Kopaszi-gátra tervezett óriás házhoz. A koncepció érzete e mögül is hiányzik, pláne azután, hogy bár Hernádi Zsolt Mol-vezér beleállt, és nyilvánosan beszélt arról, társaságuk költözik majd az épületbe, két napra rá a Miniszterelnökség államtitkára odacsapott, mondván, a kormány nem támogatja a terveket.

Sok nagyvárosban létesültek »biznisznegyedek«, ám ezekben a metropoliszokban tudatosan terelték be a nagy cégek irodáit például a párizsi La Défense-ba, nem egy szál magában álló, a látványtervek szerint elég fantáziátlan blokkot taszajtva a város látképébe. Persze ha mégis megépül a torony, a felelősséget úgyis mindenki hárítani fogja. Ahogy Schneller István volt főépítész írta a minap: jogosan feltételezzük, »hogy ha a megbízó a Margitszigetre rendelt volna felhőkarcolót, bizonyára akadt volna építész, aki megtervezte volna«.

A látványtervek, igaz, nem sokat érnek, ezt a förtelmesre sikerült Duna Arena esetében megtanultuk. Mint az illetékes kormánybiztos szemrebbenés nélkül elárulta, az csupán blöff volt. Belegondolni is ijesztő, mi vár ránk ezek után a Ligetben és a Kopaszin. Már ha egyáltalán vár ránk bármi is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. október 08. 17:11
"A látványtervek, igaz, nem sokat érnek, ezt a förtelmesre sikerült Duna Arena esetében megtanultuk." Ebből is látszik, hogy mennyire okos pártunk és orrmányunk! Nem is a Duna Arena látványtervével üzletelt, hanem az Országház épületével, mint háttérrel, és így még jogdíjat sem kellett fizetnie, hogy az így megmaradt garasocskák haverok közötti szétosztásával is támogathassa a hazai fogyasztást, mert annyire nemzeti is!
krisztoforo48
2017. október 08. 16:54
Mi a lófasz várna,a Szakramentom Flajfusz b.meg.
Balogh Norbert
2017. október 07. 21:29
Majd Giga Muszlim Központ lesz belőle, ha győz a Diktatórikus Koalíció.
pollip
2017. október 07. 08:41
A területnek ki a tulajdonosa? Mikor lett először eladva és kinek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!