Már nem idegen a városképtől a felhőkarcoló, simán tele is szórhatják velük a fővárost

2018. július 06. 19:12

Az igazi tragédia az, hogy mindez a legcsekélyebb ellenállás nélkül történt meg.

2018. július 06. 19:12
Haskó László
Magyar Narancs

„A napokban elhatározta a parlament, hogy lehessen Budapesten felhőkarcolókat építeni. Ahová csak ők akarják. Ha tárgyszerűbben akarunk fogalmazni: kilencven méterben »korlátozták« az építhető toronyházak magasságát – de ez ugyanazt jelenti. Ráadásul a jogerős építési engedéllyel rendelkező beruházásokra nem vonatkozik a törvénymódosítás.

Nem vagyok városépítész, különösebben nem idegenkedem a magas házaktól sem, de arra emlékszem, hogy amíg létezett Budapestnek önkormányzata, az ottani szakemberek azt mondták, hogy a városképtől szinte mindenütt idegen volna. A döntés mindig a Fővárosi Közgyűlésé volt, teszem hozzá: természetesen, törvényesen, sőt alkotmányosan. A legutóbbi önkormányzati és főpolgármester-választáson a mélypontján lévő MSZP elhagyta a budapestieket. A kerületekben tarolt a Fidesz–KDNP és ismételt főpolgármesterként a miniszterelnök cselédje. Át is alakították a közgyűlést stabil fideszes többségűre. Ezzel de facto megszűnt Budapest önállósága. E parlamenti döntés ezek után azt bizonyítja, hogy az elmúlt négy év kitartó kormánypárti nyomulása meghozta a kívánt eredményt: de jure sincs már Budapestnek autonómiája.

Az igazi tragédia az, hogy mindez a legcsekélyebb ellenállás nélkül történt meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. július 08. 09:58
ez a Haskó már Béndekkel vetekszik....egy igazi libsi blődliautomata...
tevevanegypupu
2018. július 07. 09:05
Maga gondooom soha nem járt Nyugat-Erópába..
Kopa
2018. július 07. 08:51
"Át is alakították a közgyűlést stabil fideszes többségűre." Volt valami választás is, nem de? Ja, az a mélypontján lévő mszp miatt van. Akkor most hol állnak? Mélypont alatt?
Pelso j.
2018. július 07. 08:29
Ez kizárólag üzlet, nagy üzlet. Teljesen felesleges itt városképről, meg közgyűlésről, törvényről beszélni. Jól tükrözi a valódi ner-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!