Nemzetközi – szabad – sajtószemle egy kis csavarral

2020. április 27. 16:02

Ha önöknek az az érzése támad, hogy a nemzetközi, »szabad« sajtót egyetlen központban írják, nos, akkor a hiba nem az önök készülékében van…

2020. április 27. 16:02
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Nincs izgalmasabb elfoglaltság, mint átfutni a nemzetközi, »szabad« sajtót. Az benne a jó, hogy ha egyet láttál, láttad az összeset. Példaképpen most megmutatom önöknek egy nap termését, a Nézőpont Intézet nemzetközi válogatása alapján. Ha önöknek az az érzése támad, hogy a nemzetközi, »szabad« sajtót egyetlen központban írják, nos, akkor a hiba nem az önök készülékében van…

Akkor lássuk! A CNN aggódva számol be a Riporterek határok nélkül nevű sóhivatal jelentéséről, amely szerint Magyarországon gyakorlatilag megszűnt a sajtószabadság, és akár öt év börtönnel fenyegetik az álhírek terjesztőit a veszélyhelyzetre hivatkozva.

A Breitbart ezzel szemben arról számol be, hogy a Riporterek határok nélkül szerint Magyarországon gyakorlatilag megszűnt a sajtószabadság, és akár öt év börtönnel fenyegetik az álhírek terjesztőit a veszélyhelyzetre hivatkozva. Egészen újszerű cikket közöl a BBC ugyanezen a napon: ők arról számolnak be, hogy a Riporterek határok nélkül szerint… és igen: akár öt év… A ZDF ezzel szemben azzal foglalkozik, hogy a Riporterek határok nélkül szerint, és akár öt év börtönt is…

Kilóg a sorból a Der Standard, ugyanis ők a Riporterek határok nélkül véleményét közli a változatosság kedvéért, és megemlítik azt is, hogy akár öt év…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. április 28. 08:29
"Na, hát ezért van a Riporterek határok nélkül sajtószabadság listáján Britannia a 35. helyen, mi pedig a 89-en. El ne felejtsem! Jamaica a 6., Costa Rica a 7. Világos, nem?" Gyuribá marka izzad, hogy beszerezzen egy kis örökkötvényt, gazdaságilag be akarja dönteni az országot, hogy utána taroljon. Semmi új.
WLaci
2020. április 28. 01:57
Az a baj zsóti, hogy tehetségtelen vagy. Szabó Dezsőt olvasgatni mindenki tud, de az utánzásához tehetség is kéne. Te meg csak egy ilyen főiskolát végzett 0 vagy.
Pál Pusztai
2020. április 27. 22:45
De szar lehet ezeknek a nyugatiaknak. Diktatúrában kénytelenek élni meg központilag vezényelt sajtót kénytelenek olvasni. Bezzeg nálunk itt igaz,hogy több mint 400 lapot tömörített egy akolba kormányunk de ezek a lapok mind függetlenek meg kritikus hangvételűek. Amerikába egy kicsivel nagyobb ország mint mi 200 körüli a legnagyobb sajtó koncentráció. Ugye még nekünk itt van +-ba a köz tv,köz rádió . Ezek csak az MTI -híreiből kötelesek dolgozni. Az MTV hír összeállítását meg a Rogán- féle propaganda minisztérium hagyja jóvá. Szegény nyugati emberek egy börtön amiben élnek.
Megtalálta
2020. április 27. 22:05
Hazug gecik határok nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!