A lelkekért megy a harc

2020. november 14. 17:59

Nehézzé lett a kereszt.

2020. november 14. 17:59
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Mélyszántás

Nyugat-Európa nagyvárosaiban egy ideje biztonságiak vizsgálják át a templomba belépők táskáját, ruházatát. Aki a Megváltó közelébe kívánkozik, életveszélyben van. Költői a kérdés: kiknek áll útjában a szelíd Jézus, aki még a keresztfára szegezve is így sóhajtott: »Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!«

Kik azok, akik minduntalan nevetség tárgyává próbálják tenni a keresztény hitet?

Mélyszántás kellene a lelkekben.

Egy ideje Müller Cecílián rugózik az ellenzéki oldal néhány agresszív szellemi sérültje. Hálás témának érzik a tiszti főorvos asszony kigúnyolását. Azét a szakemberét, aki a koronavírus itthoni megjelenése óta minden egyes napon részletes és színvonalas tájékoztatót tart a köztelevízióban a járványhelyzetről, a lakosság teendőiről. Először arra gondoltam, a piszkálódókat csupán az zavarja, hogy főorvos asszonyt már az első napok után megkedvelték az emberek – de nem. Más, több van mögötte.

Müller Cecília nyakláncán kereszt van. Ez az! Nem véletlen, hogy a Népszava karikaturista »művésze«, bizonyos Pápai Gábor pár hónapja a keresztre feszített Jézus mellé rajzolta a kigúnyolt főorvos asszonyt. Ahogy az sem véletlen, hogy Kuncze Gábor, a bukott szabad demokraták belügyminisztere egyenesen Jézus Krisztusként ábrázolta őt, »bibliai« idézetekkel – »Cilimami aranyköpései (válogatás)« – stilizálva. (Ha egyszer majd lecseng a járvány, ezeknek a cinikus keresztfóbiásoknak kellene befeküdniük egy hosszabb felülvizsgálatra.)

Miért lett ennyire zavaró a keresztény hit? Vannak európai nagyvárosok, ahol már a köztéri karácsonyfa-állításokról is leszoktak. Mintha útban lenne a fenyő, alatta a jászollal, a kisdeddel. A nagyvilág – benne az önmagától eltelt öreg kontinenssel – egyre jobban kihátrál a kereszténységből. A finom, »művelt Nyugaton«, lehet mondani, szinte kiment divatból a hit. Mintha teher lenne. Vagy mint akiről elfeledkeztek, félretolták. A migránsok iránti feltétlen megfelelés, úgy látszik, felülírja a megtartó hitet. Pedig ha valamikor, most, ezekben a kíméletlen, megzavarodott, véres időkben kellene igazán a krisztusi kapaszkodó. Nem is csoda, hogy a nagyvilág kereszténysége tanácstalan.

Nehézzé lett a kereszt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2020. november 15. 13:45
Megijednek egy kis kereszttől...
Claudius1
2020. november 15. 11:06
Azért a kibaszott egyházaknak (keresztény, zsidó) nagyon sok pénzt tolnak a támogatásért. A civil szervezeteket meg üldözik, akik komoly munkát végeznek. Ez szégyen, meg a farizeus KDNP. Miért is akarja rám erőltetni az állam a vallást? Kontraproduktív, mint a mélymagyarság. Lehet a faszkalapokna hőzöngeni, verni a mellüket, hogy milyen mélykeresztények. Ma is a volt komcsi dobálta a 10.000-t a perelybe látványosan. Ünnepnapokon 20.000. HIrtelen 89 után elkezdtek templomba járnia családdal, kötelező vasárnap. Bár a fiatalabb generáció már csak röhög rajtuk, meg a papokon is. Mennek ki áldozni. Na itt a probléma ,
péterx
2020. november 15. 10:30
A kereszt mindig nehéz, csak most másképp. Viszont, a kereszt az élet fája, mert aki vállalja a szeretet keresztjét, az életet sugároz tovább.
annamanna
2020. november 15. 05:51
SEM A KERESZT, SEM A KARÁCSONYFA NEM TESZ KERESZTÉNNYÉ SENKIT, ha a szövegíró ebben látja a kereszténység lényegét, akkor a szövegíró N E M K E R E S Z T É N Y.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!