Felkészülés karakter­gyilkosságra

2021. január 29. 14:24

Nem is oly ritkán maga a politikus követ el önmaga ellen karaktergyilkosságot.

2021. január 29. 14:24
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Mondhatjuk azt is, a bevezető, az első »kísérleti terep« a közelgő parlamenti választásokkal kapcsolatban ezúttal a Szájer-ügy volt. Kilőttek egy nemes vadat. Az első áldozat kipipálva. Tanulni az ő ügyéből szerintem mindössze annyit lehet, hogy a fő vadászszezonban különösen nem kell, nem szabad kijárási tilalmakat megszegni, avagy szintén tiltott tömegrendezvényeket látogatni, még akkor sem, ha úgy gondoljuk, velünk ilyesmi, mint a karaktergyilkosság, nem történhet meg.A karaktergyilkosságok egy része sajnos valós tényeken alapul, s az ilyesmit kivédeni éppúgy nem lehet, mint védeni.

A legtöbb ügy viszont a hazugságtengerből előásott, nagyon kevés bizonyított vagy bizonyítható tényt tartalmazó galádság, de arra mindenképpen alkalmas, hogy olykor sikerrel tönkretegyen egy-egy politikai karriert. Nem is oly ritkán maga a politikus követ el önmaga ellen karaktergyilkosságot, méghozzá úgy, hogy semmi törvénybe ütközőt nem követ el. Gondoljunk csak Falus Ferencre, amikor egy vödörnyi jeges vízzel nyakon öntette magát valami ostoba bátorságpróba részeként. Azóta is rajta nevet a fél ország, ahogy önmagát tette nevetségessé. Ez a ritkább eset. A bizonyíthatóan hazugságokon alapuló rágalomhadjárat sokkal gyakoribb, kiötlői profiknak tűnnek többnyire.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2021. január 30. 12:20
Katuska! Megnézhetnéd, hogy anno a HÉT című vasárnap esti műsorban milyen véresszájú rendszervédő voltál! Szerintem ezek a dokumentum már meglettek semmisítve, több mint 10 év nagy idő.
benedek77
2021. január 30. 07:20
Ezek nem karaktergyilkosságok. Ezek az emberek érinthetetlennek hitték magukat (mint általában a politikusok), és lebuktak. Varga nertársnőt még ki fogják magyarázni, de a nagy kereszténykonzervetív orgiákat már nem lehetett. Amúgy ha Szájer egy nemes vad, akkor nagy gond van a jobboldalon...
nyugalom
2021. január 29. 20:32
Lukacsival foglalkozzanak, meg a rabbik megrontasarol ertekezzenek mar a libsikomcsi oldalakon! Mi is va a rabbikkal?
Box Hill
2021. január 29. 18:46
A lényeg nem az, hogy Szájer mit csinált. A lényeg az, hogy a Fidesz mit nem csinált. Nem óvta meg a magyar kormányt ettől a blamától és nem tette lehetetlenné, hogy magas beosztású, valójában mindenféle szintű funkcionáriusa ne legyen zsarolható. Zsarolható pedig az, aki bűnt vagy botrányos dolgot követ el, amit takargatni akar. A Fidesz nem bizonyította a társadalomnak, hogy a zsarolhatóságot meg tudja akadályozni. Azt bizonyította, hogy nem tudja és a szemembe még azt is bizonyította, hogy azt se tudja mi fán terem ez a rendészeti tevékenység. Hiszen beismerten harminc éve fungál élpozícióban ez az elszabadult hajóágyú. És nem csak ő, hanem a felelős pozícióban lévő felesége is, aki szintén zsarolható, mert nyilván nem közömbös számára a férje hitelessége. Meri valaki is állítani, hogy a bíróságok ilyen-olyan furcsa ítéletei körül nem legyeskedhetnek zsarolók dögivel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!