Kis európai médiaszabadság

2021. augusztus 25. 07:33

A felnőtt nők megengedhetetlen befolyásolásának minősül egy film az abortusz árnyoldaláról?

2021. augusztus 25. 07:33
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasárnap

„Most, hogy lassan nem akad filmstúdió a fejlett világban, amely ne rendelkezne sokszínűségi szabályzattal, biztosítandó a nembináris afroamerikai akhilleuszok vagy éppenséggel a jólelkű meleg muszlim supermanek megfelelő arányú szerepeltetését és ezáltal az emberek, valamint az életformák bámulatos sokféleségének bemutatását, a marginális nézettségű C8 francia kereskedelmi tévéadó gondolt egyet, és műsorra tűzte az Unplanned című amerikai filmet. Amely film ugye a Planned Parenthood egyik korábbi alkalmazottjáról szól, aki a szervezeten belüli ranglétra végigjárását, illetve két saját abortuszt követően kiábrándul és életvédő aktivista lesz, immár családanyaként. Azaz a sokszínűségi szabályzatoknak megfelelően szerepel a filmben egy erős nő, egy ritkán bemutatott nézőpont, egy sokakat érintő, de tabuként kezelt társadalmi probléma – minden, ami progresszívék szívének oly kedves lenne. Már ha nem az lenne a film üzenete, ami.

A 67 milliós, többségében keresztény Franciaországban mindösszesen 304 ezer néző tekintette meg a játékfilmet – ennyien döntöttek tehát úgy, szabad akaratukból, saját otthonukban, a négy fal között, hogy ők bizony kíváncsiak a történetre. Mindez maradéktalanul megfelelne a »választáspártiság« és »az én testem, az én döntésem« elvének: a franciáknak megadatott, hogy egy este válasszanak, akarnak-e abortuszellenes játékfilmet nézni a szemükkel vagy sem. Ha valaki nem akart, de véletlenül mégis becsúszott neki a képernyőjére a C8 csatorna, akkor bőven elég volt egyetlen gombot megnyomnia a távirányítón, és máris megszabadult tőle fájdalommentesen. Tehát nincs itt semmi látnivaló – vélhetnénk, már ha nem az lenne a film üzenete, ami. (...)

A gond azonban az, hogy amennyiben a felnőtt nők megengedhetetlen befolyásolásának minősül, ha egy kis kereskedelmi csatorna egyszeri alkalommal és megfelelő korhatár-besorolással műsorára tűz egy filmet az abortusz árnyoldaláról, amely filmet csak az lát, aki direkt figyeli a tévéműsort és a megfelelő időben odakapcsol, akkor miért olyan bizonyos, hogy nem minősül a gyerekek befolyásolásának, ha iskolai foglalkozások keretében vagy rajzfilmek formájában a homoszexualitás és a transzneműség rózsaszín, boldog világába kalauzolják el őket a felnőttek. Egy harmincéves, kifejlett nő gondolkodását képes lenne megváltoztatni egyetlen filmélmény, ezzel szemben egy tízéves, a testét épp furának érző kislány gondolataira egyáltalán, de tényleg semennyire nem hatna a sorozatos queerpropaganda? Különös.”

Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. augusztus 25. 18:54
Böven van árnyoldala egy abortusznak. Kezdve ott, hogy az, egy túl komoly következménye, egy nem mindig "komoly" aktusnak. Egyrészt, nem mindig a gyerekvállalás a szándék, de a védekezést se veszik mindig komolyan. Az abortusz maga, egy fájdalmas és nem is veszélytelen beavatkozás. Különösen veszélyes akkor, ha nem legális keretek között végzik. Nincs szebb mint egy harmonikus család. Hogy milyen az élete azoknak a gyerekeknek, akik csak "megtörténtek" és nem éppen egy szeretö közegbe csöppennek, az nem egy olyan népszerü téma... Hogy milyen
P1964P
2021. augusztus 25. 16:00
Pár napja leírtam a nagyon haladó Nyugati Fény balliberális internetes újság oldalán a véleményemet. Konkrétan azt írtam az eutanázia, abortusz és az LMBTQ az Emberi Jogok mázával leöntött modernkori népírtásnak felel meg. Volt még egy két mondat de az gazdasági témát érintett. Nem rég olvastam hogy kb: 5-8 millió abortusz történt az elmúlt 60 évben ez nem ön népírtás? Kérdezem én? A másik kettőt hagy ne elemezzem ki. Másnap kapom a hírt Facebooktól hogy amit írtam nem felel meg a közösségi média szabályainak de én ismétlem a Nyugati Fény oldalára posztoltam és nem a Facebookra. Így néz ki a véleményszabadság manapság. Az újság honlapján természetesen le vagyok tiltva. Társadalmi szinten okos politikával lehetne csökkenteni az abortuszok számát. Az iskolákban megfelelő szakemberek ( orvos,védőnő stb)elmondaná hogy milyen védekezési lehetőségek vannak. önmegtartóztatást sem kihagyva a sorból (bár ez nem lenne népszerű a fiatalok körében)Az idősebb korosztály számára is pozitív intézkedéseket lehetne hozni pl. megkönnyíteni a meddő házaspároknak az árva gyermekek örökbefogadását. Nevelő szülőknek növelni az anyagi vagy természetbeni támogatást. Az eddigi kormányok gazdasági intézkedései pl: Bokros csomag. Vagy a 2002-2010 közötti MSZP SZDSZ formáció visszavetette a gyermekvállalási kedvet. A mostani pedig sokféle kedvezményt ad a kisgyermekes házaspároknak (CSOK adó visszatérítés) stb.
kulalak
2021. augusztus 25. 14:46
El kell olvasni az eredetit. "Biztos nyaralnak az illetékesek." Ez egyébként kb így van, Brüsszel nem dolgozik augusztusban.
Secnir
2021. augusztus 25. 13:40
"amennyiben a felnőtt nők megengedhetetlen befolyásolásának minősül, ha egy kis kereskedelmi csatorna egyszeri alkalommal és megfelelő korhatár-besorolással műsorára tűz egy filmet az abortusz árnyoldaláról, ... akkor miért olyan bizonyos, hogy nem minősül a gyerekek befolyásolásának, ha iskolai foglalkozások keretében ... a homoszexualitás és a transzneműség ... világába kalauzolják el őket a felnőttek. Egy harmincéves, kifejlett nő gondolkodását képes lenne megváltoztatni egyetlen filmélmény, ezzel szemben egy tízéves, a testét épp furának érző kislány gondolataira egyáltalán, de tényleg semennyire nem hatna a sorozatos queerpropaganda? " nem tudom, ki ez a vasárnapba posztoló csávó, de hogy fordítva ül a lovon, az biztos. a homoszexualitás genetikus, nem a gyerek dönti el (felnőttkorban sem), hogy szeretné-e vagy sem, míg a terhesség/abortusz az nő által felvállalt dolog. nem összehasonlítható a két dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!