Néztem és hallgattam a nemzetmegvezető évértékelőnek nevezett mutatványát

2022. február 13. 10:55

Egykori munkahelyem, a Ludas Matyi szerkesztősége jutott az eszembe.

2022. február 13. 10:55
null
Föld S. Péter
Facebook

„Néztem és hallgattam a nemzetmegvezető évértékelőnek nevezett mutatványát, és egykori munkahelyem, a Ludas Matyi szerkesztősége jutott az eszembe. Pontosabban az, hogy a lap akkori főszerkesztője, Árkus József kijárta a pártközpontban, hogy a lap karikaturistái mellbimbókat rajzolhassanak a nőknek. Akkoriban még a pártközpontban lehetett ilyen dolgokat elintézni.

Árkus előtt a félmeztelen hölgyekről készült rajzokon ugyanis nem volt látható mellbimbó, mert a hazai sajtóban érvényben volt A Tanú Virág elvtársának bölcs útmutatása, miszerint Gogolák elvtársnő, hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának. Árkusnak sikerült kijárnia ezt a korszakos változást. E ma már mulatságosnak tűnő „szextett” hátterét később sokszor mesélte haknikon, Ludas-fórumokon, interjúkban. Azt szokta mondani: nem jó az, ha az újságban mellbimbó nélkül megjelenő hölgyek látványán nő fel egy nemzedék. Azért nem, mert ha az ily módon felserdült férfiember az életben találkozik az igazival, megijed, mert nem volt rá felkészítve, hogy egy számára ismeretlen kitüremkedés is van a nőkön.

Azok a fiatalok, akik a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kiteljesedésekor kezdenek eszmélni a világra, és most igyekeznek értelmezni az őket körülvevő valóságot, hajlamosak lehetnek azt gondolni, hogy az a demokrácia, amelyet maguk körül látnak. Kétharmados felhatalmazással elfoglalni az ország háromharmadát, politikai és gazdasági ellenlábasainkat félreállítani, megnyirbálni a jogállam valamennyi intézményét, saját embereinket ültetni és bebetonozni a fontosabb posztokra. Magunk alá gyűrni a médiát, pártkatonákkal feltölteni az alkotmánybíróság üres helyeit. Uszítani, gyűlöletet szítani.

Azok a fiatal emberek, akik most lépnek a felnőtt korukba, más példa híján könnyen azt gondolhatják, hogy mindennek így kell lennie. Az a fiatalember, aki ma ismerkedik a politikával és a közélettel, azt gondolhatja, hogy ilyen a demokrácia. Mert naponta többször hallja a rádióban, a tévében, olvassa az újságokban: az emberek felhatalmazása alapján történik minden.

Jó lenne, ha valaki elmagyarázná a közélettel és a politikával most ismerkedő fiatal nemzedéknek, hogy nem ez a demokrácia. (Arra feltehetőleg maguktól is rájönnek, hogy a női mell csúcsán található kis bigyótól nem kell megijedni.)”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balaton1957
2022. február 15. 20:51
Az autószerelőtől kérdeztem miután kifizettem, mivel tartozom még: a válaszát Önnek is javaslom megnyilvánulásaiban TÖBB TISZTELETTEL. Ha érződik a megnyilvánulásban a minimális tisztelet, az emelheti az értékét (ha ez számit Önnek, amit képlek).
Kormánypárti1
2022. február 14. 09:29
A Lúdas Matyin szocializálódott komcsi udvari bolondnak persze hogy nem ez a demokrácia. Neki az, hogy a moslékban elkeveredett pártok, előre lemutyizzák, hogy kikre kell szavaznia a polgárnak. Pont mint annak idején, a KB. meg a népfront. De, bazdmeg! Az a demokrácia, ami most van! Ahhoz hogy a fiatalok esetleg másra szavazzanak, az égvilágon semmi különöset nem kell tenni az ellenzéknek, mint jobb programot, biztosabb, szebb jövőképet kell felmutatniuk! De a moslék erre képtelen és teljesen alkalmatlan! Ennyi!
Vakfolt
2022. február 14. 09:21
Másodszor nem olvasom el ezt a faszom eszmefuttatást a bimbiktől a semmibe.
kitiltott
2022. február 14. 08:28
Az egy szerencsétek hogy a fiatalok nem tudnak mihez viszonyítani mi 45-50 esek emlékszünk még a vállalati pártitkárokra.. Akik nulla végzettséggel belepofáztak mindenbe . És "emléxünk " a filozófia órákra Az úttörő nyakkendős időkre A Marx Engels Lenni. Képekre és szobrokra.. A mai fiatalok ezt fel sem tudják fogni . Mellesleg a demokrácia nem arra való hogy felemelt kézzel átadjuk az országunkat..az idegenek által finanszírozott gyűlöletet és lenézést sugárzó ellenzéknek .. Az az ellenzék aki azt szajkózza itt most éve minden szar és használja és plakátokon hirdeti hogy megtartja az általa meg Nem szavazott jóléti intézkedések javarészét a saját hiteltelenségét és hozzá nem értés ez bizonyítja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!