Soha többé háborút!

2022. február 22. 13:43

Mondom ezt úgy, hogy benne éltem…

2022. február 22. 13:43
null
Vujity Tvrtko
Facebook

„Soha többé háborút!

Nyilván mindenki értékel: legyen ukrán, orosz, magyar, amerikai vagy bármilyen más nemzetiségű. Aki viszont az elemzéseken kívül megélt már ostromgyűrűt, bombázást, s látott szenvedőket és emberhalált, az tudja csak pontosan: A HÁBORÚNÁL MINDEN JOBB!

Tapasztalatból mondom: területeket foglaltak el, majd vissza, házakat romboltak és égettek fel; milliókat üldöztek el lakóhelyeikről, emberek százezrei sérültek vagy haltak meg, asszonyok tömegei lettek özvegyek, s gyermekek árvák, sírhalmokkal van teleszórva egy Ukrajnához és Oroszországhoz képest pici ország…s ha megkérdezem magamtól, hogy mi értelme volt az egésznek, akkor sziklaszilárdan mondhatom: SEMMI! Mondom ezt úgy, hogy benne éltem…

Egyet tudok, de azt mindennél biztosabban:

SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT!!!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Remi222
2022. február 23. 00:21
Trutymó! Olyan vagy mint Fenyőmiki... 3hónap eseményire, egy egész életet ráhúzol, s megélsz belőle.
olvass
2022. február 22. 16:15
"Soha többé háborút!" Aki ilyen jól hangzó, menő süketelésekkel jön, az szerintem nem volt igazi háborúban. (Vagy már elfelejtette.) Aki igazán átélte egy háború borzalmait, az tudja, sokkal komolyabb dolog az annál, hogy ilyen - ugyan jól hangzó, de valójában semmitmondó - üres lózungokkal álljon elő, csak azért, hogy magát fényezze.
Akitlosz
2022. február 22. 15:23
"Soha többé háborút! Mondom ezt úgy, hogy benne éltem" Ezt már sokan mondták őelőtte is. És? Lesz még háború, akármit is mond a szerző.
fpéter
2022. február 22. 15:11
Hawai-ról könnyű pofázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!