Tusnádas

2022. augusztus 01. 09:10

Most Orbán Viktort használják fel arra, hogy helyettük mondja ki a „kimondhatatlant”.

2022. augusztus 01. 09:10
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„És most itt a »harmadik világháború« projekt, és Orbán Viktor beszédének igazán fontos üzenete éppen az, hogy vajon most harmadszor is engedelmesen végre kell-e hajtani ugyanazt a rituális öngyilkosságot, és a beszédben elhangzó válasza egyértelmű nem.

Orbán Viktor bátorsága ugyan megkérdőjelezhetetlen, ám aligha tett volna e rendkívül kényes lényeg kimondására kísérletet, ha ehhez nem kap a német elitektől egyértelmű biztatást és támogatást. A történelmi felelősségtudattal rendelkező német elitek számára az ellenük vezetett globális hatalmi megtorló akciók nyomán (merényletek sora 70-es években, majd a szuperelit »másként gondolkodóinak« szabályos kivégzése a német újraegyesítés időszakában) világossá vált, hogy nyílt fellépésük a »nem létező« erő ellen öngyilkosság volna. Ezért most Orbán Viktort használják fel arra, hogy helyettük mondja ki a »kimondhatatlant«. E módfelett kockázatos projekt lehetséges »ellentételezése« máris felsejlik abból a tíz pontból, amelyből öt arról szól, hogy miként válhatna Magyarország a meghatározó német tőke-struktúrák menekülő útjává, ahogy a cím fogalmaz »lokális kivétellé a globális válságban«. Úgy legyen!”

Nyitókép: Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. augusztus 01. 23:29
jo
tevevanegypupu
2022. augusztus 01. 15:29
Négyszer kétharmaddal és ötödször miniszterelnökként azért csak elmondhatja egy nagy káosz közepén egy józan terv részleteit ..
Bell & Sebastian
2022. augusztus 01. 12:55
Schrödinger & Occam Ha kettéhasítom borotvával a macskát, valóban ez hullik ki belőle. (Sokan egy modern eldobható borotvára gondolnak, amivel lehántjuk a fölösleget, de a problémamegoldás eredetijében véres kibelezésről van szó. Ami nem szükséges a megoldáshoz, az elhagyjuk.)
szürkeSzarvas
2022. augusztus 01. 12:36
Bár igazad lenne,Laci..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!