Meliától Pressmanig

2022. augusztus 06. 07:01

A migránsok, Soros és a KATA-sok után íme az új ellenség: David Pressman, az amerikai nagykövet.

2022. augusztus 06. 07:01
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Most amúgy megvan a legújabb ellenség is: a migránsok, Soros, a KATA-sok meg az ellenséges érzelmű ételkihordók után közelg az újabb sötét felleg: David Pressman, az Egyesült Államok nemrég kijelölt budapesti nagykövete. Kinevezése előtt úgy fogalmazott, szerinte eufemizmusnak minősül, ha valaki hanyatlónak nevezi a magyar demokráciát. Megjegyzem, az egész világ tudja, hogy Orbán hazugsággal, félrevezetéssel és állami pénzek felhasználásával nyerte a választást, többek között ennek nyögi most az árát az ország.

Az érkező amerikai nagykövet egy nyári rendezvényen Szijjártó Péter előadásában is téma volt. A külgazdasági és külügyminiszter azzal vezette fel véleményét, hogy természetesen a kölcsönös tisztelet talaján állva várjuk az Egyesült Államok képviselőjét, de ne minősítse a magyar demokrácia állapotát. Érdekes, hogy amikor a korábbi Orbán-barát nagykövet,David Cornstein beszélt a magyar demokrácia javuló állapotáról, Szijjártó nem tett megjegyzést, ami csakis arra utalhat, hogy a pozitív vélemény szabad, csak az elmarasztaló nem. Megszólalt az ismert kormánypárti szakíró, és egy blogbejegyzésben »hazaküldte« az újonnan kinevezett nagykövetet. A jobboldal vezető sajtósa úgy fogalmazott – betűhív közlés –: »menjen haza a nagykövet 'úr', és a kutyab*szó atomenergetikai államtitkár 'úrral' konzultálja meg a demokrácia és a szabadság nagy kérdéseit. Kár a fáradságért.«

Amikor Deutsch Tamás tizenegy éve úgy nyilatkozott Thomas Meliáról, ahogy följebb olvasható, azt hiszem, álmában sem gondolta senki, hogy a jobboldali magyar politikai gondolkodás, a vele szövetséges és gazdag tápon tartott jobboldali újságírás olyan mélypontokra süllyed, ahol pillanatnyilag van. A trágárkodás és a szimplaság legújabb fejleményével zárva, és mintegy mutatva, ez a lepusztultság miként terül szét a kormánypárti sajtóban, elolvasásra javaslok egy cikket, tanulságul, hogyan nem lehetne újságot írni, és mit lehet kezdeni az ilyen helyzettel.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. augusztus 07. 20:19
Aki az általunk nem kívánt irányba akar nyomást gyakorolni ránk az nem lehet más csakis ellenség,nem?
istvanszluka01
2022. augusztus 07. 14:45
"Soros, a KATA-sok meg az ellenséges érzelmű ételkihordók után közelg az újabb sötét felleg: David Pressman" Ahogy Kovács Zoltán egy sorba rendezi Sorost, Pressmant és a "kataval" érintett magyarokat, annyira alacsony színvonalú, hogy már bartusi mélységbe süllyed. Valójában csak azt bizonyítja, tehetségtelensége mellett, hogy egyáltalán nem érdekli Kovács urat, hogy mi az állása a "katasoknak", élnek-e vagy halnak. "Ha most a "katasok" szimpatikusak a társadalomban, akkor ebbe a sorba kell beilleszteni Magyarország két ellenségét is hátha szimpatikussá válnak", gondolhatta a szerző és megírta fenti cikkét. Szerintem, nem jött be Kovács Úr!
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 06. 19:22
Ki a faszom ez az alkoholista, kihízott, bajszos józsefvárosi keverék?
Lmcwelt
2022. augusztus 06. 17:17
Jó nagy barom vagy te, maga a nagykövet jön azzal a felütéssel hogy ellenségként kezeli a magyar kormányt! Mit vár akkor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!