Európában most lesz a rezsicsökkentés, amikor kell, Orbán meg most szüntette meg

2022. szeptember 11. 15:28

Nincs annál nevetségesebb, hogy a kormánypropaganda azt szajkózza, Európa követi Orbánt.

2022. szeptember 11. 15:28
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Nincs annál nevetségesebb, hogy a kormánypropaganda azt szajkózza, Európa követi Orbánt. Például abban, hogy ársapkát akarnak használni, bevezetik a rezsicsökkentést. Nekik ez igazolja, hogy Orbán a zseni, akit a világ követ. Sajnálatos módon ez nem egészen így van, mert azt nem veszik észre a propagandisták, hogy Orbán akkor vezette be a rezsicsökkentést, és úgy, amikor és ahogy arra nem volt szükség, és káros volt. Ezzel elszakította a rezsiszámlákat a valóságtól, pazarlásra nevelt és nem fejlesztette az energiaszektort. Európa pedig akkor nyúl ehhez, amikor szükséges.

Amikor kellene, Orbán akkor szünteti meg a rezsicsökkentést. Ez a piactorzító intézkedés ugyanis csak olyan esetekben alkalmazható, amikor átmeneti nehézségek vannak a szolgáltatásban, az árakat nem a valódi piac, hanem egy szereplő manipulációja alakítja, hogy szétverje a nyugati társadalmakat. Ekkor óvintézkedésként és az emberek megmentésére lehet segítséget nyújtani, amíg elhárítják a bajt, és megoldják az energiaellátást más forrásokból. Orbán pedig éppen akkor nem tudja segíteni az embereket, amikor kellene. Ez nem ugyanaz a rezsicsökkentés. Ez az unortodoxia.

Ugyanez a helyzet az ársapkával is, amit Európában azért akarnak használni, hogy a Putyin által mesterségesen felvert árakat a reális áron adják tovább. Ez nem ugyanaz, amikor Orbán gazdasági csődje miatt emelkednek meg az árak, a megfékezhetetlen infláció vágtat, és mesterségesen beavatkozik, aminek a vége feketepiac, áruhiány és az ellátás megszűnése lesz. Ezért meg is kellett már ezt is szüntetni. Az unortodox zsenik mindig mindent fordítva csinálnak, amivel katasztrófába viszik az országot.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. szeptember 13. 11:18
Hazug álszent 00
abdullaji
2022. szeptember 12. 14:00
bartuzs urnag iggaza van orban vigtorr tollvaj
Báthory Ödönke
2022. szeptember 12. 13:12
Annyiszor emlegetik itt ezt a lapfélét, hogy legyen a melléklete a mandinernek, aztán aki akarja elolvassa, aki nem, az nem...
Saksafar
2022. szeptember 12. 12:49
Anyukádat szüntette meg te vadbarom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!