Vágó Istvánék akcióban

2022. október 17. 12:11

A magyarországi ateisták hihetetlen nagy szívességet tesznek a hívő magyar többségnek.

2022. október 17. 12:11
null
Kontra
Facebook

„A megmagyarázhatatlan szívesség-széria azzal kezdődött, hogy előbb közröhej tárgyává tették magukat azzal, hogy kampányt kezdeményeztek annak érdekében, hogy minél többen vallják magukat ateistának a népszámlálás során. Ez még a spirituálisan/vallásilag közömbös emberek számára is totálisan értelmezhetetlen törekvés volt. Aki nem hisz, az egyszerűen nem tölti ki a vallásra vonatkozó rubrikát. Ennyi.

Minden egészséges lélek, aki valamilyen oknál fogva nem hisz Istenben, felteszi magának a kérdést, hogy miért buzog valaki azért, hogy támogatást gyűjtsön annak propagálására, hogy miben nem hisz? Mi értelme van? Miért tömörülnek egy szervezetbe össze olyanok, akiknek egyetlen közös jellemzőjük, hogy NEM hisznek valamiben? Mi ez az égbekiáltó baromság? És vajon lehet ezt tromfolni? Naná!

Most azzal próbáltak a keresztény többség kedvében járni ateista testvéreink, hogy a Magyar Ateista Társaság önmaga ellen gyártott egy lejárató videót. Összegyűjtöttek néhány elképesztően visszataszító baloldali aktivistát, akik »hitet« tettek ateizmusuk mellett. Vágó István, L. Ritók Nóra, Szalai Miklós, Arató András, Békés Gáspár, Para Kovács Imre. Aki eddig büszke is volt a hitetlenségére, az ezentúl biztosan titokban éli meg lelki furcsaságát. Ki a fene akar Vágóval, Békés Gáspárral és Para-Kováccsal egy platformra kerülni?

Köszönjük a videót! Minden keresztény hivő kötelessége terjeszteni. Ez a leghatásosabb akció az ateizmus elleni küzdelemben!”

Nyitókép: YouTube képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tgaal
2022. október 18. 22:22
Ezt irjak: "Köszönjük a videót! Minden keresztény hivő kötelessége terjeszteni. Ez a leghatásosabb akció az ateizmus elleni küzdelemben!” Hm: 1. valaki megnez egy Vago Istvan videot es attol istenhivove valik? Ezt at kene gondolnia a cikk irojanak. 2. miert akar a szerzo kuzdeni az ateizmus ellen?
budapesti
2022. október 18. 16:40
"mindig egy rendszer tagjaként produkálják a kiváltó tényezők" Ez álellentét (külső tényező okozza kontra rendszer részeként történik), így félrevezető, hamis érv. Természetesen minden változást külső tényező okoz: egy atom beleütközik, például, egy másik atomba. Tehát az állítás továbbra is igaz, az érveim logikusak maradtak, a következtetésem helytálló. Az más kérdés, hogy minden valamilyen rendszernek a része (illetve többnek is). Ugyanakkor minden rendszerhez képest létezik valamilyen külső rendszer. Ez a tény áll amögött, hogy még a matematikai axiómarendszerek sem bizonyíthatóak tökéletesen. "...minden elég erős elméletben lesz olyan állítás, melynek igazságáról nem fogunk tudni meggyőződni, vagyis egyik (elég erős) formális-axiomatikus rendszer sem lesz képes arra, hogy maradéktalanul minden eldöntendő kérdésre válaszoljon. Eszerint tehát eleve lehetetlen minden állítás igazságát levezetéssel megállapítani..." https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6del_els%C5%91_nemteljess%C3%A9gi_t%C3%A9tele
Házam Hazája
2022. október 17. 20:35
Vágó Istvánék akcióban? Még plusszok vannak. Jönnek a legyek is. De ők így szeretik.
kiss.istvan770
2022. október 17. 20:31
"Minden egészséges lélek, aki valamilyen oknál fogva nem hisz Istenben, felteszi magának a kérdést, hogy miért buzog valaki azért, hogy támogatást gyűjtsön annak propagálására, hogy miben nem hisz? ... Mi ez az égbekiáltó baromság? És vajon lehet ezt tromfolni? Naná!" Tromfoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!