„A médiatörvény nem hozott jelentős változást”

2011. szeptember 20. 19:42

A Republikon Intézet a médiatörvény kapcsán szervezett konferenciát, melyen a legtöbb médium képviselője leszögezte: az új szabályozás nem alakította át működésüket.

2011. szeptember 20. 19:42

A Republikon Intézet konferenciát rendezett Az új médiatörvény gyakorlata címmel, melyen a TV2-t képviselő György Bence leszögezte: az új jogszabály nem hozott jelentős változást a televízió hírszerkesztési gyakorlatában, a bűnügyi hírek törvényben rögzített maximum 20 százalékos arányát viszont rendszeresen monitorozza a csatorna.

Hasonló álláspontot fogalmazott meg Kotroczó Róbert, az RTL klub hírigazgatója és az Atv-s Németh Szilárd is. Németh szerint az új törvény hatályba lépése óta időarányosan kevesebb lejárás indult a csatorna ellen,  hiszen az „ORTT ideje alatt komolyabb ügyei is voltak az ATV-nek”.Abban mindhárom szakember egyetértett, hogy a reklámmal kapcsolatos szabályok változása pozitívan hatott a tévéadókra. 

A beszélgetést moderáló Petri Lukács Ádám és Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője szerint az új médiatörvény nem hozott jelentős változásokat. A Klubrádió főszerkesztője szerint ugyanakkor ez a „bosszú médiatörvénye”. Kozák Márton médiaszakértő szerint a törvény szakítópróbája akkor jön el, amikor a politikai hatalom birtokosai veszélyeztetve fogják érezni helyzetüket.

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. szeptember 20. 23:19
Minek a médiahatóság, ha annyit sem képes elérni, hogy a televíziócsatornák ne bömböltethessék a reklámokat, miközben a szokásos adás jóval halkabb? Rendkívül zavaró.
tunde04
2011. szeptember 20. 23:17
akkor most nem értem! mégis van sajtószabadság Magyarországon? hát hogy a fenébe lehet, amikor már egyesek eltemették a médiatörvény elfogadása előtt?! és erről a konferenciáról hallottak külföldön is? megírják holnapa nagy liberális lapok , h a törvény nem változtatta meg a sajtósok szabadságátnálunk? reggel elolvasom a Le Mondot. de ha nem lesz benne, lemondom!
itstrue
2011. szeptember 20. 21:31
„A médiatörvény nem hozott jelentős változást” Hacsak azt nem, hogy felesleges megnézni a híreket az ATV-t kivéve az összes csatornán, mert ugyanazt hazudják mint OV. Ha pedig valaki egy rossz szót szól akkor repül. Tényleg szép új világ a miénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!