Ismét bíróság elé áll a hídpénz-botrányban is felbukkanó Vig Mór

2024. május 03. 09:35

A hivatásától eltiltott ügyvéd a vád szerint több tucat embert károsított meg.

2024. május 03. 09:35

Nyitókép: Vig Mór előállítása (Fotó. NAV) 

Május 10-én ismét bíróság elé áll Vig Mór, a Városházáig érő fővárosi számlagyárügy kulcsfiguráját – írja a Magyar Nemzet.

A tavaly november óta letartóztatásban lévő, praxisától korábban eltiltott ügyvédnek ezúttal egy közel hetvenmilliós csalással kell szembenéznie, amit a vád szerint egy nemzetközi körözés alatt álló, visszaeső bűnözővel együtt követett el.

Ahogy a Magyar Nemzet felidézi, a bűnügy szálai egészen 2018 szeptemberéig nyúlnak vissza, onnantól kezdve a vád szerint Vig és két barátja több mint fél éven keresztül 

harminckét sértettet tévesztett és károsított meg, valamint további nyolc személyt kíséreltek meg becsapni.

A bűnszövetség a csalással megszerzett hetven millió forinton túl még további tizenhatmillió forintot próbált megszerezni. Egyes károsultak a kicsalt összegeket közvetlenül Vig ügyvédi letéti számlájára utalták, a pénzeket pedig a jogász pár órával az utalások után az irodájához közel eső bankautomatából fel is vette.

Ismert, Vig Mórt (Vig Dávid Amnesty-vezér testvérét) a túlárazott Lánchíd-felújítással is összefüggésbe hozták. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése alapján a felújítást végző A-Híd Zrt. 2020 novembere és 2022 júliusa között 1,4 milliárd forintot utalhatott Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ebből a hatalmas összegből a médiában megjelent információk szerint 

kilencszázmillió forintot utaltak tovább  Vig magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára. 

A gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amely napokon az A-Híd Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették. 

A hídpénz-botrányban Budai Gyula feljelentése nyomán vesztegetés miatt indított nyomozást a rendőrség. 

A Magyar Nemzet előrevetíti, hogy Viget a csalási botrányán kívül a múltban már más ügyekben is „elővették”, a súlyos testi sértés kísérletétől a vesztegetésig bezárólag. Ezekről az eljárásokról a hétvégén számolnak majd be bővebben . 
 

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kekszalagosautistamarki
2024. május 03. 20:10
egy soros györgy nevű amerikában élő nyugdíjastól 4 milliárdot csaltak ki
KBA98
2024. május 03. 18:13
Helyes! Ügyvédi kamara mit szól az egy sokasodó szemetekről?
Mich99
2024. május 03. 13:05
Ez a Víg Móricka Kamu Geri maffiás embere!
zsolti123
2024. május 03. 11:46
Messze vezető szálak: "Az a Privát kopó bűnügyi portál tavaly jegyzett cikkéből derült ki, hogy a titkosszolgálati eszközzel rögzített megbeszélések során többször is szóba került a Veritas. Ezt a céget akarták felhasználni ugyanis arra, hogy egy ománi befektetői csoportot lehúzzanak. A kft. ügyvezetői – formálisan – a Cipruson élő Baxter Kenneth David, valamint – ténylegesen – Gaetano Loschiavo voltak." Dávid Cipruson él, melyik Ciprus közeli országhoz tartozhat? https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=negycegvagyonzarolas&MN=EroszakosBunugyek&LN=Hungarian
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!