Napraforgoblog: megint helyesbít az MTI

2012. május 27. 15:33

Ismét helyesbítette 2012. május 2-án megjelent, az úgynevezett napraforgoblog Kinek a zsoldosa Ángyán József? című blogbejegyzésén alapuló hírét a Magyar Távirati Iroda (MTI). A jó hírnévhez való jog megsértésére alkalmas hír megjelentetéséért Ángyán Józseftől és az olvasóktól elnézést kértek.

2012. május 27. 15:33

„Tájékoztatjuk a kedves olvasókat, hogy a www.mti.hu oldalon 2012. május 2-án megjelent hír, mely a »napraforgoblog«-ról átvett »Kinek a zsoldosa Ángyán József« című »napraforgo966« bejegyzésen alapult, összességében és részleteiben is valótlan állításokat tartalmazott. A jó hírnévhez való jog megsértésére alkalmas hír megjelentetéséért Ángyán Józseftől és az olvasóktól elnézést kérünk” – írja vasárnapi közleményében a Magyar Távirati Iroda (MTI). Az MTI ezt követően négy pontba szedve igazította korábbi állításait.

„1. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt parlamenti államtitkára amint az az őt támogató egyes szervezeteknek írt, majd nyilvánosságra került levelében szerepel a munkáját ellehetetlenítő érdekkörök tevékenysége, az állami földbérleti ügyek, továbbá az irányításával kidolgozott Nemzeti Vidékstratégia megtorpedózása miatt ajánlotta fel a lemondását.

2. Ángyán József sem Viszló Leventével, sem Haraszthy Lászlóval nem áll sem gazdasági, sem politikai kapcsolatban.

3. Szabó Rebeka nem volt a Szent István Egyetem professzorának, Ángyán Józsefnek a tanítványa.

4. Sem Lepsényben, sem Kajászón nincsenek rokonai Ángyán Józsefnek.”

Az MTI korábban, május 21-én is helyesbített. Akkor azt írták: nem felel meg a valóságnak, hogy Ács Sándorné több száz (650) hektár állami földön gazdálkodik; Ács Sándorné semmilyen formában nem érintett az állami földekre vonatkozó pályázatokban.

Az MTI eredeti hírében az állt, hogy Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium januárban lemondott államtitkára azért távozott a tárcától, mert „két haverját” felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A május 2-án megjelent hírt követően az LMP nyílt levelet írt az MTI vezérigazgatójának, amelyben megállapították, hogy egy senki által nem ismert, és az internetes keresések alapján nem is létező blog bejegyzésére hivatkozva akar valakit a Távirati Iroda lejáratni. Kiderült: az idézett blogot aznap, vagyis május másodikán indították, a szóban forgó bejegyzés pedig az egyetlen az oldalon. Ángyán József nyílt levében követelt vizsgálatot az MTI vezetőségétől.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. május 28. 21:18
"hogy nem zorog a haraszt, ha nem fujja a szel... Nincs ott minden rendbe." a fejedben, ott nincs minden rendbe (sic).
Csigorin
2012. május 28. 21:17
en azert csak azt mondom, hogy nem zorog a haraszt, ha nem fujja a szel... Nincs ott minden rendbe.
Secnir
2012. május 28. 21:17
"Az MTI vezetője már lemondott??" miről? a fizetéséről? meg amit kap a fidesztől? hülye vagy? :)
Gombóc XVI. Artúr
2012. május 28. 19:46
Az MTI vezetője már lemondott?? Merthogy a haldokló nyugaton ez így szokott történni, míg a diktatórikus országokban egy ilyen "apró hiba" nem rendíti meg a barát barátjának a pozícióját...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!