Top 50 médiaszemélyiség: Simicska belehúz, Szalai lemarad

2012. május 09. 08:17

Ismét Dirk Gerkens vezeti a „Top 50 - A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban” listát, őt a TV2 vezérigazgatója, majd az Axel Springer Budapest ügyvezető igazgatója követi. Simicska Lajos idén hetedik, Szalai Annamária hat helyet csúszott vissza a listán.

2012. május 09. 08:17

Ötödik alkalommal is Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója került a Marketing Media kommunikációs szaklap által összeállított „Top 50 - A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban” lista élére. A rangsort kedden, a Media Hungary konferencián mutatták be Siófokon.

A második helyre Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója került, míg a harmadik Bayer József, az Axel Springer Budapest ügyvezető igazgatója lett. A rangsorban őt követi Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője, Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója és Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezetője. A hetedik helyre került Simicska Lajos, a Mahir Magyar Hirdető Zrt. vezérigazgatója, őt követi Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, Szabó György, a Sanoma Média Budapest vezérigazgatója, a tizedik pedig Németh Béla, az Initiative Media ügyvezető igazgatója.

Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, aki tavaly az ötödik volt, idén a tizenegyedik helyre került, míg Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója a huszonnegyedik a listán, tizennégy helyet előrelépve 2011-hez képest. Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója továbbra is a harminchetedik.

A listán csökkent a médiában dolgozó szakemberek száma, míg a nagyvállalatoké, a hirdetőké növekedett. Az ügynökségi területen dolgozók száma változatlan maradt. Jelentősen rontott pozícióján Rákosi Tamás (IKO Productinon), aki a tavalyi harmadik helyről esett vissza a negyvenhetedikre, valamint Hivatal Péter, az MTG Metro Gratis Kft. vezérigazgatója, aki tizenhét helyet veszítve végzett a negyvenhatodik helyen.

A teljes lista a BrandTrend oldalán érhető el.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. május 09. 16:06
Elég ezekből a "toposokból" ! Aokkal tessenek foglalkozni, akik az eszükkel, a munkájukkal értek el sikert! Ja, hogy ők nem számítanak?
bini
2012. május 09. 14:18
Ha elfígyeled azért elég furcsa, hogy magyarországon a magyar médiapiacon és befolyásolási tényező első hat helyezete LABANC. És mindenki azon rugozik, hogy magyar érdekeltség az országban kezd felzárkozni ez vonatkozik minden pénzügyi, szolgáltató és gazdasági területen. Más országokban azon dolgozik az állam és a kormányzat, hogy segítse a hazai tökésosztály térnyerését, valamint a vállalkozásokat, nálunk meg valami furcsa irigység, vagy más miatt azon rugoznak, hogy isten ments meg, hogy hazai üzletember sikeresw legyen. Más országok a külföldi leányvállatai miatt is kész harcbaszállni a kormányokkal nálunk meg a sajátjainkért sem állhat ki. Mellesleg jelen esetben nem az állami megrendelések szól a nóta.
G. Pantyelejevics
2012. május 09. 14:17
Nem értitek, hogy NEM OLIGARCHA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!