Schmitt beperelte a Semmelweis Egyetemet

2012. június 15. 13:23

Már áprilisban megtette a volt államfő az első jogi lépéseket kisdoktorija elvétele miatt – tudta meg az Index. Schmitt Pál a döntés ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Semmelweis Egyetemre, és a Fővárosi Törvényszéken is kérte az egyetemi szenátus döntésének felülvizsgálatát.

2012. június 15. 13:23

Ahogy már lemondóbeszédében jelezte, valóban megtette a jogi lépéseket kisdoktori címének elvétele miatt a Semmelweis Egyetem (SE) ellen Schmitt Pál, volt köztársasági elnök – tudta meg az Index. A portál információit megerősítette az SE sajtóosztálya. A volt államfő két lépést is tett. Egyrészről kérte az egyetemi szenátus döntésének felülvizsgálatát. Az erről szóló kérelmet már április 13-án megkapta az intézmény, amely megkezdte annak elbírálását, de egyelőre több információval nem szolgált.

Emellett Schmitt bírósági felülvizsgálatot is kért a szenátus döntéséről. Az erről szóló keresetet május 4-én nyújtotta be a Fővárosi Törvényszékre. Az SE ennek kapcsán annyit közölt, hogy a bíróság továbbította az egyetemnek a keresetet, ők pedig eleget tettek irattovábbítási kötelezettségüknek. A kereset tartalomáról az SE nem nyilatkozott.

Az Index megkereste az ügyben Kiss Norbertet, az államfő egykori irodavezetőjét is, aki többszöri kérdésre sem válaszolt arra, hogy tényleg megindította-e Schmitt a jogi eljárásokat az egyetem ellen. Csak annyit közölt, hogy ha a volt államfőnek lesz mondandója az ügyben, akkor meg fog szólalni.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. június 16. 02:25
elfogyott a pénze?
HSL
2012. június 16. 02:07
dr. falhozállítandó
JohnnyFirpo
2012. június 16. 00:14
Aztán az új doktori hogy áll? Írja már valaki?
huttinger
2012. június 15. 22:28
Érdekes egy per lesz az szent igaz. Az egyetem szabályzatában nem szerepel, hogy miként vonhat vissza doktori címet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!