DK: Orbán Viktor az akadálya a polgári berendezkedésnek

2015. május 08. 11:42

Vadai Ágnes, a DK alelnöke volt a Kossuth Rádió vendége pénteken, ahol kifejtette: Orbán Viktor és az általa folytatott politika Magyarország polgári berendezkedésének legnagyobb akadálya. Vadai beszélt az új „oligarcha-válogatottról” is, amelyből Simicska Lajos és Nyerges Zsolt kikerült, míg helyükre Tiborcz István, Andy Vajna és Garancsi István érkezett.

2015. május 08. 11:42

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarország polgári berendezkedésének legnagyobb akadálya Orbán Viktor miniszterelnök és az általa folytatott politika – reagált a párt alelnöke, Vadai Ágnes a kormányfőnek a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elhangzott szavaira pénteken sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor az interjúban egyebek mellett amellett érvelt, hogy a halálbüntetés bevezetésének kérdése legyen tagállami hatáskör az Európai Unióban. Az ellenzéki politikus azt mondta, az európai Magyarország polgárai megvetéssel tekintenek arra a politikusra, aki „a halál kufárja”. A Jobbik új tagot tudhat a soraiban, „azt kell mondanom, (...) ez az ember visszataszító” – jelentette ki Vadai Ágnes.

Arról is beszélt, hogy amíg a futballvilágban még csak közeledik az átigazolási szezon, az „oligarchavilágban” láthatóak a változások. A DK szerint az „oligarcha-válogatottnak” továbbra is tagja maradt Pintér Sándor belügyminiszter, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke. A csapatkapitány Orbán Viktor miniszterelnök, a kapus pedig Polt Péter legfőbb ügyész – tette hozzá Vadai Ágnes. A „csapatból” kikerült szerinte Simicska Lajos és Nyerges Zsolt vállalkozó, valamint Töröcskei István, a Széchenyi Bank volt tulajdonosa, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) egykori vezérigazgatója és Győri Tibor, a Nézőpont Intézet tulajdonosa. A helyükre érkezett Tiborcz István, Orbán Viktor veje, Andy Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, valamint Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa – mondta.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint az „oligarcha-válogatott” egyetlen célja a közpénzek megszerzése. Vadai Ágnes kijelentette, pártja a kormányváltás után független szakértőkkel akarja kivizsgáltatni azokat, akik meggazdagodtak az ország állami és uniós támogatásaiból.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. május 08. 20:06
Többek között... De a legszembetűnőbb akadálya, az kétségtelen.
kuc-kuc
2015. május 08. 20:04
Valóban Orbán ma már a nemzet , az összmagyarság ellen dolgozik. Ténykedése károsabb mint Trianon volt. Ugyanis Trianonnal "csak" területet vesztettünk, addig ma már az egész nemzetet sodor végveszélybe Orbán tolvaj ,nemzet gyilkos politikája.
kjkj945
2015. május 08. 20:00
DK az akadálya a polgári berendezkedésnek és ezt még vad ul hangoztatják.
pkarcsi
2015. május 08. 17:37
No te páncélozott vörösbegy.Ritka egy aljas nyanya vagy,ugy nézel ki mint zsidó templomban az utálatos kép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!