VS: A főváros szerdán kirúghatja Simicska cégét

2015. szeptember 29. 16:44

A Fővárosi Önkormányzat 9 év jogviszony után jöhet rá, hogy súlyosan előnytelen számára az a magállapodás, amit Simicska Lajos reklámcégével 754 hirdetfelület fenntartására kötöttek, eredetileg 25 év időtartamra, ezért fideszes kezdeményezésre szerdán dönthetnek a szerződés felmondásáról – írja a VS.

2015. szeptember 29. 16:44

Kilenc éve, 2006. szeptemberében állapodott meg a főváros az Intermédia Kft.-vel, valamint a Simicska-birodalomhoz tartozó Mahir Cityposter Kft.-vel utcai hirdetőfelületek telepítéséről és hasznosításáről, 25 évre – írja a VS azzal kapcsolatban, hogy a jogviszonyt most felmondhatja a budapesti helyhatóság.

A megállapodás értelmében a Mahir Cityposter évente legalább 45 milliót fizet a Fővárosi Önkormányzatnak, a szerződés betartását pedig a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság ellenőrzi. Utóbbi az Intermédia jogutódjánál, a JCD-nél 78 helyen, míg a Mahirnál 28 hirdetőfelület esetében talált hiányosságot. A szerv felszólította a cégeket, hogy 30 napon belül orvosolják a kifogásolt problémákat. E mellett Simicska cégét 25 internetes terminállal kombinált és 5 légszennyezést mérő hirdetőoszlop telepítésére is utasították.

A Mahir utóbbi előírást vitatta, a cég álláspontja szerint arra joga van, de nem kötelessége. Ennek ellenére két hónappal később ennek is eleget tettek, ám a főváros az objektumokat ellenőrizve arra jutott, hogy nem megfelelően. 

A fenti vita mellett a főváros most a saját korábbi megállapodásának előnyösségét is megkérdőjelezi. Az eredeti szerződés szerint a cég hirdetőtábláinak 50 méteres körzetében a főváros nem hirdethet, vagy adhat engedélyt másnak a hirdetésre. Kocsis Máté és Szeneczey Balázs a fentieken kívül a cég által fizetendő minimális összeget is kifogásolják és a szerződés jogkorlátozó és előnytelen voltára hivatkozva annak felmondását javasolják.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2015. szeptember 29. 19:56
25 éves szerződés??? Nem mondom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!