Nézőpont: Egyre többen tartják szükségesnek a közmédiát

2016. március 18. 15:22

A Nézőpont Intézet kutatása szerint egy év alatt jelentősen, 35-ről 53 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint szükség van állami hírtévére.

2016. március 18. 15:22

Egyre többen állnak ki a közmédia szükségessége mellett - állapította meg a Nézőpont Intézet kutatása, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez. Az egy évvel ezelőtti 35 százalék után idén márciusban másfélszer többen, a teljes felnőtt népesség 53 százaléka vélte úgy, hogy szükség van közszolgálati hírcsatornára Magyarországon – tudatta a közvélemény-kutató cég.

A kormánypárti szimpatizánsok közül 21 százalékponttal többen (a Fidesz-KDNP szimpatizánsok 74 százaléka), míg az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezők közül 19 százalékponttal többen (e csoport 47 százaléka) tartják szükségesnek a közszolgálati hírcsatornát. Az ezer fő megkérdezésével végzett telefonos reprezentatív kutatás megállapította, hogy a baloldali (MSZP, DK, Együtt, PM) és az LMP-szimpatizánsok körében 59 százalékos, a Jobbik-támogatók körében 42 százalékos a közszolgálati hírcsatorna elutasítottsága.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2016. június 27. 19:14
Meg melegházasságot, Iszlám Államot (És vagy Izraelt, ez most nem világos.), még 3 Trianont, meg Gyurcsányt királynak. Teljesen egyértelmű... (Ha a közmédiát nézed, hallgatod.)
Strassnoff Ignác
2016. június 27. 19:14
Szerintem ha van vagy 50 mindenféle magyar tévécsatorna, meg vagy 200 rádió, akkor nem feltétlenül szükséges egy köz-hír tévé. Nézzen, hallgasson mindenki, amit akar, aztán próbálja levonni a megfelelő következtetést! Persze ez akkor működik, ha a nagy csomó média nem mind ugyanazt a dumát nyomja. Esküszöm hallottam már 2 különböző regionális rádiót, ugyanazon napon, ugyanarról a témáról (Mennyire fasza gyerek Orbán.) SAJÁT hírt nyomni. Tehát nem idézetet!!!!! Még kötőszavakban se volt eltérés. Ugyanaz jutott eszükbe... Van ilyen... Amúgy nagyobb kifogásom nem lenne egy ilyen csatorna ellen, ha mondjuk alaposan bedrogozva képes lennék elhinni, hogy független lesz, objektív. Marha hihető... Mint emlékszünk (Akinek van agya.) nemrég még (A G napig.) volt egy "független" HÍR TV. A függetlensége szinte közmondásos... Na most milyen lenne az, amelyik hivatalosan is a kormány kezében van? Amúgy nálunk szerintem talán ha egy-két szaftosabb pornóújság független, mindegyik más média kényszeresen nyalja valakiknek a seggét. Na erre a faszom se kíváncsi. Megfelelően okádva az összes agymosó szartól, egy idő után már csak tematikus tévécsatornákat néztem, azokat is zömmel este 11 után. :) Olyan meg van a neten is, úgyhogy bő 10 éve nincs tévém. (Bár a közmédia zömét magaménak tekinthetem, hisz az én pénzemből is eltartják a sok bérfirkász szarházit. (Megjegyzem a közmédia jelenleg jól fel lett töltve a G nap után a Simicska seggéből Orbán végbeléhez rohant elvhű patkányokkal. Garantált objektivitás...) Az már csak a saját kis rosszindulatom, hogy a Nézőpont felméréseit nem tekintem kőtáblába vésett szentírásnak...
Zsolt75
2016. június 08. 23:44
Marpedig mediaja csak a balliberalis oldalnak lehet, fuggetlenul attol, ki kormanyoz eppen. Minden mas megoldas antidemokratikus, fasisztoid.
Fahrenheit 451
2016. április 25. 13:38
tuti, hogy többen tartják szükségtelennek, hogy kormánypropagandát tol közpénzért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!