Meghekkelték a plakáttörvényt

2017. július 18. 19:41

„A nép nem betiltható, de a kormány leváltható” – ezzel a felirattal jelentek meg névtelen hirdetések a Simicska Lajos cégéhez tartozó plakáthelyeken. A Jobbik tagadja, hogy ők állnának a megrendelés mögött.

2017. július 18. 19:41

A megrendelő feltüntetése nélkül jelentek meg kormányellenes üzeneteket közvetítő feliratok a Mahir hirdetőoszlopain – közölte a hvg. A plakáttörvény életbe lépte előtt a Jobbik hirdetései voltak olvashatók ezeken a felületeken. 

„A nép nem betiltható, de a kormány leváltható" – ez a szöveg szerepel a vasárnap óta fehér vakplakátokkal letakart hirdetőoszlopokon. A plakáttörvény értelmében aznap kerültek le a Jobbik hirdetései a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég plakáthelyeiről, ám mindössze két napot kellett várni, amíg a rejtélyes eredetű üzenet felbukkant az oszlopokon.

A hvg munkatársa megkereste a Mahir illetékeseit, akik közölték, hogy „ez egy magánmegrendelő megbízásából közzétett társadalmi célú üzenet” és cáfolták, hogy a hirdetéseket maga a cég rakta volna ki. A hirdetéseken semmilyen logó, vagy további szöveg nincsen, így nem derül ki, kinek a véleményét tükrözik a poszterek. 

A frissen megszavazott, plakáttörvényként elhíresült jogszabály nem vonatkozik az ehhez hasonló hirdetésekre, az csak kizárólag a közpénzből finanszírozott szervezetek hirdetési tevékenységét korlátozza. Magánszemélyeken keresztül viszont bármelyik párt megkerülheti a törvényt, jelöletlen formában a feliratok nem minősülnek politikai hirdetésnek.

A kormányellenes plakátkampányát megszakítani kénytelen Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor cáfolta, hogy a pártnak köze lenne a megjelenő hirdetésekhez, ám elmondása szerint azok tartalmával a párt „száz százalékban azonosul”

Fotó: Magyar Nemzet

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jamie007
2017. július 20. 00:06
„A nép nem betiltható, de a kormány leváltható" Ezt hívják demokráciának. Akkor most mi van?
Mich
2017. július 19. 11:04
Haha... már "titkos" libsi-bolsi-náci plakátozás is folyik G.Lali birodalmában...
tevevanegypupu
2017. július 19. 10:49
Kár erőlködni..ettől egyik kiragasztó sem lesz szimpatikusabb..mit csinál az ellenzék? Az egyik felmászik a Sándor palotára, a másik ha lehet valamihez odaláncolódni odaláncolódik, a harmadik kutyákkal-macskákkal fényképezteti magát, a negyedik-ötödik egymást gyilkolja..és van olyan, aki síppal harcol..Az antiszemita fegyver nem jött be, most Soros-Goodfriend aután szabadon lopást kiabálnak - érdekes, eddig csak az szdszről meg a bolsevikokról bizonyosodott be - jelenleg jön a plakát..Hasznos és értelmes, csak egy probléma van: ezek összesen és egyenként sem alkalmasak kormányalakításra..Juhász, Karácsony, Vona, Molnár, Gyurcsány, Szél, Botka..ez ám a csapat..
br-o
2017. július 19. 10:46
Ezt kár volt most ellőni. A törvények manapság bármikor és bármilyen indokkal egy nap alatt megváltoztathatóak. Még ha gránitszilárdságúak, akkor is. Véleményem szerint a jövendő kormányoknak az adamantium és a mithril ötvözetének megfelelő szilárdságú törvényeket kellene majd alkotniuk. De ez csak egy szerény javaslat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!