MSZP: Nem hagyjuk, hogy a Fidesz gyarmatosítsa a Balatont!

2020. augusztus 04. 11:49

Nyakó István szerint most sem hagyják, hogy „kiforgassák a magyar népet nemzeti örökségéből”.

2020. augusztus 04. 11:49

Az MSZP által a Balaton védelmében indított népszavazási kezdeményezés célja, hogy a Fidesz ne tudja „gyarmatosítani” a magyar nép nemzeti örökségét – mondta az MSZP sajtófőnöke keddi online sajtótájékoztatóján. Nyakó István a természetes tavak védelmében kezdeményezett MSZP-s népszavazást azzal indokolta: mára a Balaton minden ötödik kilométerére „egy fideszes mágnás” beruházása jut, a tihanyi hegyet lassan eldózerolják a jobb kilátás érdekében, a szabadstrandok fizetőssé váltak, több mint 60 milliárd forintot kaptak az „újburzsujok” szállodaépítésre a járvány időszakában, Keszthelyt pedig „bevette a Fidesz”, az lett a balatoni főhadiszállása. Nekik a profitról szól ez a történet, az MSZP-nek viszont a gyermekkorról, a fiatalokról és a családokról - hangsúlyozta Nyakó István, hozzátéve: az MSZP nem hagyja, hogy „nemzeti örökségünket a Fidesz gyarmatosítsa”.

Fidesz-katonák

Az MSZP sajtófőnöke – aki a Nemzeti Választási Bizottság épülete előtt beszélt – felidézte: négy évvel ezelőtt az MSZP a vasárnapi boltzár ellen kezdeményezett népszavazást, de a hatalom akkor „menekülőre fogta”, inkább visszavonta ezt a „népnevelési diktátumot”, és „gyávaságból” nem engedte, hogy az emberek népszavazáson mondjanak véleményt. Megjegyezte: az elmúlt tíz évben csak olyan népszavazás volt Magyarországon, amelyet a kormány rendelt meg, mert a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak többsége „Fidesz-katona”, így nem lehet olyan referendumot tartani, amely kellemetlen a hatalomnak. Hangsúlyozta: négy éve a hatalom „kopaszok képében jelent meg”, és próbálta megakadályozni a népszavazási kezdeményezést, így az MSZP most kíváncsian várja, hogy amikor a Balaton megvédéséről van szó, akkor vajon kiket küld a Fidesz.

Kopaszok, öltönyösök és oligarchák

Újra kopaszokat, vagy most öltönyösök jönnek, akik elmagyarázzák, hogy miért kell oligarcháknak odaadni a Balatont, miért nem lehet a gyerekeké, a fiataloké és a családoké?” – tette fel a kérdést. Nyakó István szerint húsz napon belül megtudják a választ, de az biztos, az MSZP most sem hagyja, hogy „kiforgassák a magyar népet nemzeti örökségéből, a Balaton ingyenes használatából”. Az MSZP július végén három kérdésben kezdeményezett népszavazást: a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandok ingyenességéről, az ilyen strandok területén történő építési és változtatási, illetve elidegenítési tilalomról. A Nemzeti Választási Bizottság a benyújtástól számított 30 napon belül dönt a kérdések hitelesítéséről.

(MTI)

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. augusztus 05. 09:44
Szerintem Orbán Viktor és a Fidesz elvette a szabad strandokat az északi parton, csak azért, hogy szegény maszop megszívja az strandokat, Ui. rengeteg szabad strand van a déli parton..... Ezek a hülyék bevették a cumit.... Arról persze hallgattak, hogy újhülye, Nyakó és a névtelen senki Tóth Benedek??? (elnök). rendszeresen a badacsonytomaji FIZETŐS STRANDON MOSSA magát!. Szó nincs ott proletárszolidaritásról, sőt arcuk sem a szenvedést mutatta a FIZETŐ STRANDON....
Menhetten
2020. augusztus 04. 20:27
A kijafaszomdencstamás Nem Balatonozik, a Tisza-tóról jelentkezett. Fidesz Eu képviselője! Vagy inkább egy neandervölgyi ősember élethű rekonstrukciója https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117289493_2645784888966821_7560929892972306425_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=p7o1as0NRB0AX-pzKr7&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=fe143fb43ee6cae5b805cff60dc59939&oe=5F4DEA3C
balbako_
2020. augusztus 04. 17:16
Nincs új ötletük még hazudozásban sem. Először Antall Józsefnél indult a suttogó propaganda, hogy övék az egész Balaton felvidék, aztán Boross Péterre kenték ugyanezt, most jutottunk idáig.
gyaloggos
2020. augusztus 04. 17:13
NEM is szabad hagynotok, álljatok a sarkatokra! PÁRTÜDÜLŐT Őszödön ismét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!