Surányi: Szemfényvesztésnek vagyunk a tanúi, átmosta az agyakat a Fidesz

2021. december 26. 07:26

Az aranytartalékot elverő volt jegybankelnök szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat, csak ezt „agymosással” leplezik.

2021. december 26. 07:26
null

Surányi György az ATV Egyenes beszédének vendége volt, ahol agymosásról, szemfényvesztésről és elhibázott gazdaságpolitikáról, valamint veszélyes válságkezelésről beszélt.

A Nemzeti Bank korábbi elnöke szerint romlanak a makrogazdasági adatok és az egyensúlyi feltételek, miközben a jegybank és a Pénzügyminisztérium között „azon megy a vita, hogy ki vigye el a balhét”. Úgy fogalmazott: „A fiskális politika is, a jövedelem politika is és a monetáris politika is nagyon komoly mellényúlásokkal segítette elő azt, hogy most az infláció is magas és az egyensúlyi feltételeink is romlanak”.

Surányi György bírálta a Statisztikai Hivatalt is. Azt mondta: „hosszú idő óta először csökken jobban a pénz vásárlóértéke, mint amiről a KSH tudósít”. Az ATV Híradó megkeresésére az intézmény azt közölte: „a hazai fogyasztóiár-index által lefedett termékek és szolgáltatások köre, valamint a számítás módszertana is összhangban van az általános nemzetközi gyakorlattal”, emellett a számítási módot is rendszeresen felülvizsgálják.

„Agymosás”

A volt jegybankelnök szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat, csak ezt leplezni szándékozik. Úgy fogalmazott:

Egész egyszerűen itt egy szemfényvesztésnek vagyunk a tanúi, ami egy óriási agymosással, propagandával azt az érzetet kelti, mint hogyha itt nem volna megszorítás. Nem igaz, hogy nincs”.

A teljes beszélgetést megtekintheti ide kattintva. 

Nyitókép: atv.hu

Összesen 401 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2021. december 30. 10:16
Áemberek tudnotok kel arany embernek arany köpései vannak. Nagy a tét az elmúlt időben össze gyűlt értékeket ideje lenyúlni készen állnak az aratásra. mi meg tátott szájjal nézzük hogy jé ezek aztán tudják hogy mitől döglik a légy
kaffogó hebrencs
2021. december 28. 10:59
Jaja. Adócsökkentés, tizenharmadik havi nyugdíj, teljes adóvisszatérítés a gyermekeket nevelőknek - a megszorítások biztos jele.
Sztaking
2021. december 28. 09:47
Hányingert kapok ha látom a pofáját!
Salamander
2021. december 27. 11:42
"Szemfényvesztésnek vagyunk a tanúi, átmosta az agyakat a Fidesz" Hát mifelénk az ilyeneknek szívlapáttal teszik helyre a fejükben tetejére állt világot: Hé Surányi! Te és a tetves pofájú haverjaid szétloptátok, tönkrebasztátok a gazdaságunkat. ÉS tegyük hozzá, NEM VAGY BÖRTÖNBEN! Mindezekután nemhogy csendben kussolnál "sajtónyilatkozgatsz", hogy a Fidesz kézzelfogható mérhető, érezhető, eredménye "nem is igaz". Az eszem-faxom megáll, hogy ezeknek a pofáján micsoda brutális rinoceroszsegg-vastagságú bőr növekedett. Bizony sokat segítene, ha egy két országrontó, gennyes felelős végre rács mögé kerülne ezek közül is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!