Márki-Zay a köztévében: Orbán küld fegyvereket Ukrajnába

2022. március 16. 13:41

A korábban fegyverszállítást szorgalmazó Márki-Zay már ott tart, hogy szerinte valójában a fegyverszállítást következetesen ellenző „Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába”.

2022. március 16. 13:41
null

Szerda reggel Márki-Zay Péter, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje volt a közmédia vendége. A hódmezővásárhelyi polgármester a műsorban elmondta, szerinte „önöknek a háborúról is folyamatosan hazudnak.”

Márki-Zay és a baloldal a fegyverszállításról, valamint a „háborús úszítók”

Az adás során kiderült, a hódmezővásárhelyi polgármester szerint csak „háborús úszítók” állítják, hogy a baloldal fegyvereket küldene Ukrajnába. A korábban fegyverszállítást szorgalmazó Márki-Zay már ott tart, hogy szerinte valójában „Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába”.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentése azonban azért is megmosolyogtató, mert a hódmezővásárhelyi polgármester korábban elmondta, szerinte nem veszélyes a fegyverszállítás a magyarokra és az országra, valamint arról is kifejetette véleményét, hogy magyar katonákat és fegyvereket is küldene Ukrajnába.

Egy ízben például arra is kitért,

szerinte nyilvánvaló, ha fegyvereket küldünk Ukrajnába, akkor azokat csak a magyarok védelmére használnák.

Zsákmányolt nyugati fegyverekkel pózolnak az orosz katonák

Márki-Zay kijelentésével kapcsolatban emlékezetes, orosz ejtőernyősök az ukrán nacionalistákkal vívott csatában páncéltörő rendszereket és más fegyvereket foglaltak le, amiről még videó is készült.

A baloldal fegyvert szállítana Ukrajnába

Köztévében tett kijelentéseivel ellentétben tehát Márki-Zay Péter és a baloldal fegyvert szállítana Ukrajnába. Az elmúlt hetekben részletesen foglalkoztunk azzal, hogy baloldali politikusok kvázi egymásra licitálva beszéltek arról, hogyan kellene Magyarországnak beavatkozni a háborúba.

Fekete-Győr András pedig már februárban a fegyverszállításokat szorgalmazta. De Gyurcsány volt honvédelmi minisztere, Juhász Ferenc és uniós képviselője, Rónai Sándor is fegyvereket szállítana Ukrajnába. A Jobbik alelnöke pedig egy múlt heti lakossági fórumon arról beszélt, hogy hivatásos NATO-katonákat küldene Ukrajnába az oroszok ellen harcolni.

Nyitókép: Képkocka, Facebook-videó

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piscsik
2022. március 17. 00:20
Ez a kapitalis Isten barma akar miniszterelnök lenni?
A közösség tagjaként
2022. március 16. 18:46
Légvédelmi ágyú ??? az van ??
Csubszi
2022. március 16. 18:37
2022-ben félretettünk pár 100 milliárdot új pszihiátriák építésére, hogy MZP és elvtársai kényelmesen ökörködhessenek, felügyelet alatt!
Phm045
2022. március 16. 18:22
Mindig van uj és ujabb, hát várd a csodát........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!