Miért állt be a Szikra Mozgalom zuglói polgármester-jelöltje a Momentum mögé?

2024. április 26. 14:19

Meglehet, hogy a Momentummal kötött zuglói szövetség az ezredfordulós baloldal halálba menetelésének újabb állomása lesz.

2024. április 26. 14:19
Kőszeghy Ferenc
Kőszeghy Ferenc
Mérce

Nyitókép: Facebook

„Ám végül az előválasztás meghiúsult, Sudár pedig a Momentum támogatásáért cserébe beállt Rózsa mögé. Sőt, a DK-val is külön paktum született, mert ugyan Gyurcsány Ferenc pártja Horváth Csabát támogatja, az egyéni képviselői versenyben kiegyezett a Momentummal is. Összességében a kerület valódi győztese így a DK lesz: az ő jelöltjei indulnak a lehető legjobb helyzetben, nem lesz sem MSZP-s, sem momentumos vagy szikrás vetélytársuk, és így ők uralhatják majd a képviselő-testületet – a polgármester személyétől függetlenül.

A politikai történések és az azokkal összefüggő döntések során egy jelöltnek mindig mérlegelnie kell, hogy kikért szállt versenybe, és mennyi ember munkája vész kárba, ha esetleg kiszáll belőle.

A kerületi reálpolitika olyan helyzetbe hozta a Szikrát, hogy előválasztás híján a Momentummal nemcsak koordinálni, hanem szövetkezni is kénytelenek voltak,

hogy Sudár helyet kaphasson az önkormányzat képviselő-testületében. Kampánycsapatával úgy döntöttek, hogy megéri ezt az áldozatot az esetleges pozíciószerzés. Ahogy annyi más újbaloldali formáció korábban.

Mini–Dubaj helyett mini-Graz?

Meglehet, hogy a Momentummal kötött zuglói szövetség az ezredfordulós baloldal halálba menetelésének újabb állomása lesz, de az nem mindegy, hogy mit kezd majd a Szikra a megszerzett pozícióval. Szerencsés esetben Sudár egyéni képviselőként a lakhatási ügyekért lesz felelős – várospolitikai tudása és lakhatásközpontú kampánya okot adhat erre. Ha így lesz, akkor a mozgalom hosszabb távon akár komoly politikai tőkét is kovácsolhat magának ebből a pozícióból.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Donáth Anna

Facebook

Idézőjel

Azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. április 27. 20:49
MOMENTUM, SZIRRA FEL KELL GYUJTANI ÖKET SZIKRÁT MEG BENZINT NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
templar62
2024. április 27. 13:07
Az ifjúgárdát vezeti : A PÁRT , A párt , A PÁRT , A PÁRT , A PÁRT
Abiondi
2024. április 27. 05:39
Amikor a Mérce - Szikra mozgalom propagandistája egy cikkében leírja, az önkormányzati választásokra az ellenzéki jelöltek úgy kötik meg (füstös hátsó szobákban) a pozíciókért való paktumokat, hogy az a DK-nak kedvez a legjobban, csak egy kérdésem van: ki is irányítja a moslékos ellenzéket még mindig? Naná, hogy a Fletó. Tényleg Alexandrára kell szavaznunk, hogy ezt a gyurcsánytumort eltávolíthassuk Budapestről!!!
tapir32
2024. április 27. 03:07
Magyar Pétert ugyanazok finanszírozzák akik MZP-t és Gyurcsányt finanszírozták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!