Muszlim terroristának nevezte a keresztény jordán konzult Márki-Zay Péter

2023. március 28. 19:19

„Összekevertem valakivel” – magyarázkodott Hódmezővásárhely polgármestere.

2023. március 28. 19:19
null

Hódmezővásárhely polgármestere „nemzetközi körözés alatt álló iszlamista terroristaként” hivatkozott Zaid Naffára, tiszteletbeli jordán konzulra, aki emiatt becsületsértési pert indított ellene. Naffa arra is rámutatott, hogy ő a keresztény melkita közösség tagja – írta a hvg.hu.

Márki-Zay Péter magyarázata röviden úgy foglalható össze:

Mint ismert, az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választások előtti kampányban húsznál is többször hivatkozott a tiszteletbeli jordán konzulra olyan „nemzetközi körözés alatt álló iszlamista terroristaként”, aki letelepedési kötvénnyel érkezett az országba. Naffa ügyvédje szerint a már egy ideje húzódó ügyben most először hivatkozott arra Márki-Zay, hogy összekeverte valakivel a tiszteletbeli konzult.

A hvg felidézte: Naffa úgy került Márki-Zay célkeresztjébe, hogy a 2022-es választási kampányban a miniszterelnök-jelölt azzal vádolta a nagyobb kormánypártot, hogy „miközben migránsoznak, ők engedik be a legtöbb menekültet Magyarországra, majd a bevándorlókat összekötötte a letelepedési kötvényesekkel”

Azonban

Zaid Naffa nem letelepedési kötvénnyel él Magyarországon, és a Jordánia tiszteletbeli konzulja címet is viseli.

Az MMM elnöke kedden a bíróságon már azt állította: Zaid Naffát Atiya Khouryval, a szír elnök pénzemberével keverte össze – ismertette a lap.

Nyitókép: Facebook

***

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adonis
2023. március 29. 21:32
Atiya Khoury is keresztény :)
KBA98
2023. március 29. 17:41
...és ennek a zakkant palinak 7 gyereke van! ezek örökítik tovább az őrült géneket?
amca
2023. március 29. 15:45
Azért a porszívó az porszívó. Aki a 6 vagy 7 gyerekét se tudja megszámolni. Aki mellé 1 nagy szövetség után csak a gyerekei állnak ki..
Intar
2023. március 29. 13:51
Ez a szarhazi még a saját szavaiért sem vállalja a felelősséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!