CPAC a Bálnában és a Mandinerben is! – megjelent e heti lapszámunk

2023. május 04. 12:29

Minden konzervatív Budapestre jött: nem woke-nak való vidék a friss Mandiner sem. Lapajánlónk.

2023. május 04. 12:29
null

„Most két napig itt lesz szinte mindenki, akinek jelentünk valamit a közös Nyugaton” – vezeti fel a ma kezdődő CPAC Hungary rendezvényt lapunk munkatársa beköszöntőjében.

Minden konzervatív Budapestre jön

Címlapos összeállításunkban bemutatjuk az idén második alkalommal hazánkban megrendezésre kerülő, amerikai eredetű nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC-et. Körbejárjuk a konferencia főbb témáit, és számba vesszük a konzervatív erők jelenlegi helyzetét Európa egyes országaiban.

Lehet és kell is a progresszív fősodorral szembemenni”

– állítja Szánthó Miklós, a CPAC Hungary főszervezője. Arra a kérdésre, hogy vajon miért hazánknak jutott az a szerep, hogy immáron második alkalommal vendégül lássa a kontinens és a világ jobboldali erőit, egyszerű magyarázattal szolgál: Magyarország lép fel a legaktívabban és legügyesebben a nyugaton mára hivatalos rangra emelkedett politikai korrektséggel, a woke ideológiával, a genderőrülettel szemben.

Az ukrajnai háború ugyan átírta a paksi atomerőmű bővítésének több fontos elemét, a kormány nem tett le a szándékáról, hogy a 2030-as évek elején működésbe lépjenek az új blokkok. A Paks II. beruházás hátterével foglalkozunk eheti számunkban.

„Hogyan fordulhatott úgy a helyzet az európai kultúrában, hogy a normálistól eltérőt kell normálisnak tartani?”

– Lánczi András rendszeres vendégszerzőnk ezt a kérdést járja körül Reakció rovatunkban.

 

Lapunkban bemutatkozó interjút olvashatnak Gulyás Balázzsal, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat új elnökével. Milyen viszonyra törekszik az MTA-val? Hogyan értékeli elődje, Maróth Miklós elnöki tevékenységét? Ezekről is beszélgettünk a neurobiológus egyetemi tanárral.

Kell-e nekünk glaszékesztyűs jobboldal? – teszi fel a kérdést vendégszerzőnk, Czopf Áron a szoftpolitika mibenlétéről szóló publicisztikájában.

„A nyugati progresszió egyik legnagyobb bűne, hogy zsarnoksággá vált az utóbbi két évtizedben” – állítja Törcsi Péter írásában eheti Szinkron rovatunkban.

Az Egyesült Államok és Mexikó határvidékéről jelentkezünk riporttal Külföld rovatunkban. Ostrom alatt az USA: évente több millióan érkeznek illegálisan az Egyesült Államokba, a hatóságok pedig egyre fásultabban szembesülnek a Biden-féle liberalizáció következményeivel.

Noha a kérelmezők számos biztonságos harmadik országon keresztülhaladnak, à la carte alapon szeretnék eldönteni, hol telepednek le - állítja a cikkünk. Zömében a globális középosztály tagjai próbálnak bejutni az Egyesült Államokba, és

minden átkelés a szervezett bűnözői csoportok tudtával, a nekik kifizetett díj fejében történik

Hazánknak is jól jöhet az Új selyemút – áll eheti Makronóm cikkünkben, melyben Kínát Európával összekötő úgynevezett középső folyosó stratégiai szerepét járjuk körül. A Magyarországot is érintő folyosó előnye, hogy elkerüli a nyugati világ által kirekesztett Oroszországot és Iránt, felértékelődéséből pedig hazánk is profitálhat, hiszen nagyobb hangsúlyt kap a Budapest–Belgrád-vasútvonal.

Sport rovatunkban a közelgő budapesti atlétikai világbajnokság előkészületeinek finisében Gyulai Mártont, a szervezőbizottság sportszakmai vezetőjét kérdeztük. Életre szóló élményt ígérünk! - fogalmaz a népszerű sportriporter és legendás atléta, Gyulai István fia.

Élet rovatunk vezető anyaga Can Togay költő-író-filmrendezővel készült interjúnk, melyben hazákról, identitásokról, valamint a mesterséges intelligenciáról is beszélgetünk a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa projekt főtanácsadójával.

Nyitókép: Mandiner

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2023. május 04. 15:01
Van valami rossz érzésem azzal kapcsolatban, hogy Orbán részt vesz más országok polgárháborújában. Nagyon be lehet azt szopni.
Lajoss
2023. május 04. 14:56
A nagy semmi..tengernyi közpénzből..undorító!
kiss.istvan770
2023. május 04. 14:30
Ráharaptak a troll-ok, - alakul a következő 3/4, a szokásos 2/3 helyett. :)
DigBick
2023. május 04. 14:13
Hazugabb ember nem létezett mint Donald Trump a médiába. Csak a hazugságait mérték és félelmetes volt, 30745 hazugság vagy félrevezetés 4 év alatt. Csak november 2-kán, 2020-ba 503 hazugság vagy félrevezetés. Nem rossz 1 nap alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!