Fontos szavazások az Országgyűlés jövő heti napirendjén

2023. június 27. 05:59

A jövő évi költségvetésről és a tanári életpályáról is szavazhatnak a képviselők, mielőtt nyári szünetre megy a törvényhozás.

2023. június 27. 05:59
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

A jövő héten még összeül a parlament, hogy szavazzon a jövő évi költségvetési törvényhez benyújt módosító javaslatokról, illetve magáról a 2024-es büdzséről, de több kiemelt figyelmet kapó jogszabály zárószavazása is napirendre kerülhet ­– értesült a Mandiner. Úgy tudjuk,

az utolsó ülésnapra pénteken kerülhet sor, de a tanári életpályáról szóló törvényt már kedden elfogadhatja a Ház.

A nagy vitákat kiváltó, széles körű egyeztetések nyomán végső formát nyert jogszabály ezt követően kerülhet Novák Katalin köztársasági elnök asztalára, s ha az államfői szignó is rákerül, úgy hamarosan életbe is léphet.

Az Országgyűlés a tavaszi rendkívüli ülésszakot követően nyári szünetre megy, várhatóan csak az ősz folyamán ül majd össze ismét. A jövő heti menetrendről hivatalosan a Házbizottság csütörtöki ülésén születik majd döntés.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. június 27. 11:19
Minden megszavazva,punktum. Áll majd a jövőhétvégi közleményben.
bagira
2023. június 27. 08:44
Földadó eltörlését is vegyék napirendre szavazásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!