A tizenegy kárpátaljai Magyarországon már nem „hadifogoly”, hanem szabad ember – Semjén Zsolt a Mandinernek

2023. június 09. 19:25

Lapunknak reagált a miniszterelnök-helyettes arra, hogy az ukránok bekérették a magyar ügyvivőt a 11 kárpátaljai ügyében.

2023. június 09. 19:25
null

Ahogy a Mandineren is beszámoltunk róla, az Orosz Ortodox Egyház csütörtök este megjelent közleményében arról írt, hogy „őszentsége Kirill moszkvai és összoroszországi pátriárka áldásával, az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére, az ellenségeskedésekben részt vett kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították”.

A tájékoztató szerint az akcióban részt vett a Moszkvai Patriarchátus Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának elnöke, Antal Volokolamszki metropolita és a Moszkva és egész Oroszország pátriárkájának tanácsadója, Nyikolaj Balasov főpap is.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint

Ezek az emberek a szabadságukat ennek köszönhetik” – tette hozzá.

 

 

Az ukránok bekérették a magyar ügyvivőt, Semjén Zsolt reagál

Péntek délután jött a hír, hogy az eset kapcsán bekérették az ukrán külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét. Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő szerint az ukrán kormány nem kapott tájékoztatást a magyar és orosz fél között hadifoglyokról folyatott tárgyalásokról, Ukrajna pedig Magyarország miniszterelnök-helyettesének nyilatkozataiból értesült a 11 hadifogoly átszállításáról Magyarországra.

Lapunk az ukránok nyilatkozatával kapcsolatban megkereste Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, aki a Mandinernek elmondta: „A tizenegy kárpátaljai Magyarországon már nem »hadifogoly«, hanem szabad ember.

A koordinációt az egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes látta el, mindez illeszkedik Ferenc pápa fogolyszabadítási missziójához.

„Az akció egyházi keretek között zajlott, kárpátaljai magyarokról van szó” – erősítették meg az illetékesek az ATV megkeresésére.

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Player1
2023. június 11. 17:51
A kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon: A 11 kárpátaljaiért adjuk 11 Momentumos harcost, nekik jó a moráljuk! Jó a csere az ukránoknak, és jó a magyaroknak is. Momentum frakció, előre! Felkészül DK frakció..
mango5
2023. június 10. 17:37
Nah ez oruletes blama.. mondom ezt kormanyparti szavazokent..... semjent pedig ki kene rugni a fenebe tobb kart okoz mint amennyi hasznot hoz sajnos :( Egyebkent azt nem ertem hogy az a szlogen h maradjunk ki haborubol akkor ilyenbe konyorgom miert megyunk bele? Kuldjunk mentoautot stb t ukranoknak, de ilyeneket ne csinaljon mar a kormany!!! Tenyleg maradjunk ki a haborubol... ez rohadt nagy baromsag volt!!!
Paskai
2023. június 10. 16:00
Helyes.
Doromb13
2023. június 10. 12:09
Zsoltika! Már megint egy olyan ügybe avatkoztatok bele (az emberiesség,a jóság nevében),ami nem más, mint szarkavarás, az ukrán nép további dühítése. Nagyon nem jó ez így - pláne a jövőre,az egymás mellett élésre nézve !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!