Látványos show lesz a tűzijáték

2023. augusztus 18. 13:26

A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészíti majd ki. Interjú.

2023. augusztus 18. 13:26
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
magyar nemzet

Miként haladnak a Szent István-napi programok előkészületei?

– A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagyszabású programsorozattal készülünk megünnepelni augusztus 20-át, Magyarország születésnapját: augusztus 18-tól három napon keresztül, 14 rendezvényhelyszínen több mint kétszáz programmal várjuk az érdeklődőket. A Szent István-napi rendezvények központi helyszíne ezúttal is a főváros. A hagyományoknak megfelelően lesz zászlófelvonás és tisztavatás, légi parádé, Szent Jobb-körmenet, a programsorozatra pedig idén is az esti fény- és tűzijáték teszi fel a koronát. Novák Katalin köztársasági elnök augusztus ­20-án délelőtt Esztergomban mond ünnepi beszédet, délután pedig ugyanitt átadja a Magyar Szent István Rend kitüntetést. A Szent István-napi programok előkészületei menetrend szerint zajlanak, a szervezők hónapok óta dolgoznak, és az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs is többször ülésezett már. Idén is olyan széles körű programkínálat várja az ünneplő közönséget, hogy kortól és érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálja majd a neki megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

Várhatók újdonságok a tűzijáték során?

– A Szent István-napi tűzijáték Euró­pa legnagyobb tűzijátéka, és mára Magyarország egyfajta jelképévé vált, amelyet sok százezren figyelnek a helyszínen és milliók televízión keresztül. Az idei művészeti koncepciót Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó készítette és programozta, a zenei aláfestést pedig Elek Norbert komponálta magyar komolyzenei dallamok felhasználásával. A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészíti majd ki. A műsor során 34 ezer pirotechnikai effekt világítja be az eget 230 indítási pontról, köztük a Szabadság és az Erzsébet hídról, valamint hét folyami uszályról és számos pontonról. A tűzijátékot ezúttal is görögtűz zárja majd, újdonság lesz azonban, hogy a vízfelületeken is kilőnek úszó pirotechnikai effekteket. Annyit ígérhetek, hogy látványos show lesz!

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. augusztus 18. 21:21
Holnap az egész unió és az egész magyar ballibernyák horda azért fog drukkolni, hogy ne sikerüljön a VB-megnyító, 20-án meg azért, hogy az esö és a vihar vigye el a tüzijátékot. Gyurcsány már le is fizette a meteorológusokat.
lájkbajnok
2023. augusztus 18. 13:53
Tűzijáték = proliknak való.
ada17
2023. augusztus 18. 13:48
Lehet sivalkodni, hogy minek, meg amúgy is sok pénz, meg lélegeztető gép. Mint minden évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!