No Marci – No Party!

2023. szeptember 18. 13:11

Magához édesgetett 200 milliót adó 1%-okból, most meg teli bukszával bejelentkezett valami fontos pozira.

2023. szeptember 18. 13:11
Gulyás Márton
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér blog

„Újságíró, aktivista, demokráciaélményt kergető rafinált újbalos. Magához édesgetett 200 milliót adó 1%-okból, most meg teli bukszával bejelentkezett valami fontos pozira. Olvasás végén kiderül, mire.

»No Marci – No Party!« Bár erősen elgondolkodtam a »No Merci« fordulaton is, mert mostanában a szélbal aktivista Gulyás Márton Partizán-interjúiban lassan tényleg nincs köszönet, hiszen, ha csak az utolsó pár adást elevenítem fel: az idős Kőszeget 7 órán át kínozta, G. Fodorból egyfolytában ki akart szedni valamit, Ungárt pedig ki akarta végezni családilag. Persze, nem kell rögtön a legvéresebb elődök módszereire gondolni, Marci retorikailag támad vagy présel, mert a 21. században ettől válik igazán rocksztárrá haladó oldalon.

Ezt is ajánljuk a témában

De maradjunk az eredeti címnél. Hogy miért garancia Gulyás Márton a parti sikerére? Mert ahogy ő kalapol, úgy nem kalapol senki. A NAV közzétette az 1%-os adófelajánlások adatait. Szemeket párásító köszönővideóban dicsekedett el a 21.122 magánszemély beléfektetett bizalmáról. »Forintmédiává váltunk!« – mondja némi gúnnyal Marci, hiszen mindenki számára nyilvánvaló innentől, hogy a dollármédia megnevezés a csúnya, gonosz Rogán séf által kifőzött bélyeg volt eleddig a Partizánra. Na, de most! A támadások jellegétől függően hol újságíró, hol aktivista Marci most több mint 200 millió forinttal gazdálkodhat »pluszban« (ha csak az adóbevételt nézzük). Érdekes ez a »pluszban« kitétel, mintha csak desszertre való lenne ez a sok-sok 1%, és nélküle is simán meglenne. Hogy miért gondolom, hogy 1%-ok nélkül is meglenne a csapat?

Amerikai ösztöndíjprogramokkal és kormányzati pénzekkel már amúgy is megduplázták korábbi bevételüket Marciék, ami saját beszámolójuk szerint több mint félmilliárdra rúgott tavaly. A Partizán sikerét kár lenne tagadni. Gulyás jól ráérzett arra az ellenzéki közhangulatra, ami összeterelte az O1G-hordát és az ellenzékkritikus, lassan az egész politikából kiábrándult, jellemzően 30 és 50 közötti urbánus rétegeket. Igen, utóbbi a Puzsér-Pottyondy-Fókuszcsoport-tengely, akik, ha épp nem lázálmokat, szarkasztikus feminista humort vagy idétlen vihogást akarnak fogyasztani közéleti tartalomként, akkor a Partizánnal megkapják a BBC-sztenderd újságírást, a tényfeltárást és a mélyinterjúkat is egyben. Nincs elég macskakörmöm, amit használnom kéne, így nem éltem vele. A Bajnai-féle DatAdattal, valamint több alapítványon keresztül Sorosékkal is kapcsolatban álló Gulyás minden bizonnyal a civil támogatások nélkül is jól pörögne, de így most mehet a flexelés a rekordot jelentő felajánlásokkal, mehetnek a hagymázas lózungok az emberekért való áldozatos munkáról.  A tavaly egy konkrét villába költöző szerkesztőség létszáma pedig egyre csak gyarapszik a diktatúra ellenére, és még a 21.122 fő adakozóért sem érkezett fekete autó.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. szeptember 22. 15:42
Fontos pozíció? WC-s néni az Országházban?
NERsevik
2023. szeptember 21. 10:51
Valaki linkeli nekem Lentulai oknyomozását és véleménycikkét a Megafon 8 milliárdjával kapcsolatban, amit mint "egyéb bevétel" juttattak oda nekik adóforintokból? Bár értem én, hogy lényegesen magasabb szinvonalú és hasznosabb munkát végeznek a megafonosok, így nem kell hangulatkelteni, szemben a teljesen átlátható 1%-nyi bevétellel, amiért egyébként hónapokat kampányoltak. Akit amúgy érdekelnek a felvidéki választások, annak is ajánlom figyelmébe a Partizánt, lehet többet fognak megtudni ettől a lelketlen, hazaáruló b*zihordától a héten felvidéki nemzettestvéreinktől, mint a mélymagyar televíziótól, a rá szánt 100 milliárd ellenére is.
Welszibard
2023. szeptember 19. 16:15
Nem jelentkezik a Marcsi semmilyen pártvezetőnek, mert arra nem alkalmas. Szövetséget kör a Friderikusszal, akinek a határozott kérésére alázatosan nem adta le az interjúját a Partizánban. Összetartanak. Mint ahogy Farkasházy is összetartott Havas Henrikkel, Gálvölgyivel a Heti Hetesben. Képzeljék el, ha ezek vezetnék ezt az országot...?
m-andi-ner
2023. szeptember 19. 15:34
Nagyon szép sivalkodás, Krisztián. Konkrétan mi a baj azzal, hogy Gulyás összegyűjtött 200 milliót, és ezt nem közvetlenül a magyar államkassza megdézsmálásával tette?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!