Semjén Zsolt: Nem adjuk ki a katonakorú férfiakat Ukrajnának

2023. szeptember 10. 11:18

Ausztria után Magyarország is kiállt az ukrán menekültek mellett.

2023. szeptember 10. 11:18

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ATV kérdésére egyértelműen kijelentette: Magyarország nem ad ki egyetlen ukrán menekültet sem, függetlenül attól, hogy az illető Kijev szerint hadköteles-e, vagy sem. 

Hozzátette, „minden Ukrajnából menekült Magyarországon szabad ember, aki szabadon eldöntheti, hogy marad itt, továbbmegy Nyugatra, vagy ha ő úgy dönt, visszamegy.

Minden Ukrajnából menekült Magyarországon biztonságban van. Sem őt, sem adatait nem adjuk ki”.

Pár napja arról szóltak a hírek, hogy Lengyelország kiadja a 2022. február 24. óta Ukrajnát illegálisan elhagyó, hadköteles korú férfiakat az ukrán hatóságoknak. Nem sokkal később arról írtunk, hogy Ukrajna elvárja az összes nyugat-európai országtól, amely befogadta az ukrán menekülteket, hogy visszaadja a sorköteles korú férfiakat, és besorozhassák őket a hadseregbe és a frontra küldhessék őket. Elsőként Ausztria válaszolt a felhívásra, akik egyértelműen elutasították az ukránok kérését. Most, Semjén Zsolt nyilatkozatával a magyar álláspont is világossá vált.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balázs Attila


 

 

Összesen 361 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 17. 04:57
Milyen ukrajna? Olyan már nincs, egyik része orosz, a másik usa kézben van.
Ricsitopszi
2023. szeptember 15. 12:49
A demokráciákban az emberi élet mindennél fontosabb. Menekültet olyan országba visszaküldeni ahol háború és kényszersorozás van, ami az életébe kerülhet, tilos. Két korrupt autokratikus rendszer feszül egymásnak, nem értem, hogy gondolják, hogy a Krímben élő 70% orosz, 10% tatár és a Donbasszban élő 50% orosz ezek után Ukrajnában akar majd élni?
Isten jobb keze
2023. szeptember 11. 01:55
Fordított esetben nem tudom mit szólna ez a szarházi szent fazék! Oszt még nem szólnak bele , más ország belügyeibe…a rohadás..
nitsahon
2023. szeptember 10. 21:18
Helyes, hogy a magyarok köwetik Austriát. Bűn lenne kiadni a MENEKÜLTEKET, mert VÁGÓHIDRA KÜLDENÉK ŐKET!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!