Hé, Momentum! A herbálnak nincs füle, a 444-nek meg nincs szíve

2023. november 01. 16:00

Hadd ne legyek mindent szarozó, mint ők.

2023. november 01. 16:00
Ábrahám Róbert
Ábrahám Róbert
Pesti Srácok

„A Momentum Mozgalom már majdnem tett valami értelmezhetőt hiábavaló létezésének közepette, de a probléma gyökere helyett – tőle elvárható módon – a száraz levelek árnyékára támadt. Stop Herbál! Ezzel a hangzatos címmel indított online petíciót a Momentum a dizájnerdrogok ellen. Meg még valami vidéki településen is felvonultak az árvízvédelmi gát környékén, hogy végleg leszámoljanak a herbállal. 

Hadd ne legyek mindent szarozó, mint ők, és hadd valljam be töredelmesen, hogy az olyan referenciáik alapján, mint az olimpiai szabotázs, hazájuk feljelentgetése, a kordonkabaréjuk és a nagy hézagú vasrácsok leöntése, ezt valóban egy értékelhető megmozdulásként kell értelmezni. Már a tényt, hogy felismertek egy viszonylag egyszerű és valós problémát: a dizájnerdrogok halálosak, és úgy pusztítják a legsebezhetőbb társadalmi rétegeket, hogy a jogalkotó egyszerűen tehetetlen a mindenféle ismeretlen összetételű szintetikus mérgekkel szemben.

Lévén mégiscsak a Momentumról beszélünk, egyáltalán nem meglepő, hogy hős fiainknak és lányainknak (no, meg a többieknek) fel kell arra hívnom a figyelmüket, hogy a növénytörmelékekre permetezett, vagy por formájában leledző szintetikák sem olvasni nem tudnak, sem hallani nem hallanak. Éppen ebből a – nem momentumosoknak – egyértelmű megállapításból következik, hogy ezek a kábítószerek sem az online petícióktól, sem az árvízvédelmi gát melletti sétáktól és skandálásoktól nem fogják bűnbánóan felismerni, hogy létezésük óriási veszélyt hordoz magában, szörnyen károsak a fiatalokra, és a közjót leginkább akkor szolgálnák, ha kivonnák magukat végleg a forgalomból. Mellesleg ez utóbbiak a Momentum esetében is aktuálisak.

De hagyjuk a Momentumot és beszéljünk komoly dolgokról. Rövid jogi zanza következik. A kormány, a jogalkotó, a bűnüldöző szervek azért ennyire látványosan tehetetlenek a dizájnerdrogokkal szemben, mert azok általában valami távol-keleti országban készülnek, ahol rendszeresen változtatják a szerek összetételét – többek között ebből is adódik halálos mivolta –, így a hatóságok hiába pakolgatják fel szépen sorba a szereket tiltólistára, mindig megtalálják a módját annak, hogy kibújjanak a szabályozás alól és színlelt felhasználási célzattal (növényvédő, illatosító, stb..) képesek legyenek folyamatosan értékesíteni és könnyen rendelhetővé tenni ezeket a gyilkos portékákat online webshopokon keresztül.

Az egyetlen valódi megoldást az jelentené, ha a lehetséges fogyasztók megértenék, hogy öngyilkossági kísérletet valósítanak meg ezen sátáni szennyek használatával. És itt jön képbe a 444, ami olyan imázsfilmet készített Elsőherbálozók címmel a dizájnerdrogok könnyű beszerezhetőségéről és annak látszólagos veszélytelen használatáról, hogy az minden prevenciót, figyelemfelhívást, figyelmeztetést 2 perc alatt a sutba vetett.

Messze ez a legnépszerűbb, tényleg nagyon olcsó és könnyen hozzá lehet jutni«

– hangzik el a 444 dizájnerdrog-népszerűsítő filmjében.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2023. november 02. 08:43
Majd a cigánygyerek megmondja. Győzike, konczzsóFIKA és Farkas után a negyedik cigány a fideszben, wehehe. Ui: miért szégyenlitek a neveteket Buksikák? Biczi, Fülöp, most ez is...
Tarpibp
2023. november 02. 06:05
A drog, alkohol a baloldal egyik eszköze a szavazók létrehozására. Lecsúszott, szegény emberek annak hisznek, aki azt ígéri nekik, hogy elveszünk a gazdagoktól és odaadjuk nektek "rászorulóknak". Nem véletlen volt még az mszp-szdsz kormányok idején, hogy Budapest legnagyobb drogellátó központja a belügyminiszter Kuncze Gábor választási körzetében volt. Mindenki tudta, hogy osztják el drogot csak a hatósag "nem". Vajon miért nem ver gyökeret a gazdag Svájcba a baloldali ideológia? Mert a baloldal az irigykedő, buta, prolik, lecsúszott emberek ideológiája. Nem a vezetőké, azok szarnak rá, jól élnek, a tömegnek adnak maszlagot. A média azért mutogatja a gazdagok világát, hogy az emberek irigykedjenek, elégedetlenkedjenek, akkor arra fognak szavazni, aki gazdagságot, segélyt, stb ígér nekik. Az nem.lesz szimpatikus, aki munkát, családot, értelmes életet kínál a számukra. A kapzsiságra, irigységre mindig lehet számítani.
dryanwolf
2023. november 02. 04:47
Minta mókus így dalol: "olimpiai szabotázs".)
Tara Verde
2023. november 01. 21:32
A Momentum egy rakás nímand gyülekezete. Azzal, hogy folyton leírják róluk, hogy ők fúrták meg az olimpiát, tulajdonképpen felértékelik őket. Ahhoz is hülyék voltak, hogy azt önerőből megcsinálják. A NOLIMPIA aláírásokat ugyanis leginkább DK-s nyuggerek gyűjtötték össze, csak hagyták villogni a hülyegyerekeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!