Alkotmányjogász: Gyurcsány Nyugaton már könnyen pórul járhatott volna

2024. február 25. 07:49

Magyarországon ennek ellenére több baloldali politikus „a mártír szerepét játssza el” – mutatott rá Ifj. Lomnici Zoltán.

2024. február 25. 07:49

A Mandiner csütörtökön számolt be róla, hogy a Fővárosi Ítélőtábla délben kihirdetett ítéletében részben megváltoztatta az első fokú ítéletet és

nemcsak választás rendje elleni bűntettben és garázdaságban, hanem testi sértésben is bűnösnek találta Varju Lászlót.

Az első fokon kiszabott büntetési tételt, azaz a 900 ezer forintos pénzbírságot ugyanakkor a táblabíróság helyben hagyta. Az ítélet részben jogerős.

Becstelen, tisztességtelen ítéletben büntette meg a bíróság Varju Lacit.

Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban” – így reagált az ítéletre Gyurcsány Ferenc.

„Ahelyett, hogy Varju László és Fekete-Győr András bocsánatot kérne és és a választói szemébe nézne, képtelen módon a kormányra mutogat és áldozatpózba helyezkedve próbálja eljátszani a mártír szerepét” – mutatott rá a Magyar Nemzetnek a Századvég Kutatóintézet alkotmányjogásza.

Ifj. Lomnici Zoltán a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének fenyegetése mellett sem tudott elmenni szó nélkül: meglátása szerint az, hogy Gyurcsány nyíltan megfenyegette az igazságszolgáltatásban dolgozó bírákat és ügyészeket,

egy angolszász minimum a bíróság megsértéséért felelne, de ennél akár súlyosabb következményekkel is szembe kellene néznie.

Az alkotmányjogász arra is rámutatott, hogy a DK képviselőjének esetében ráadásul a másodfokú ítélet által a választás rendje elleni bűntett és a gazdaság vétsége jogerősen megállapításra került, ami az ő esetében még inkább indokolná ezt a lépést.

Több baloldali párt esetében azt láthatjuk, hogy a jogsértő, vagy éppen vállalhatatlan tetteknek nincsenek következményei – foglalta össze véleményét ifj. Lomnici Zoltán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Másodfokon is elítélték a DK-s Varju Lászlót

A képviselőt testi sértésben is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla, a garázdaság és választás rendje elleni bűntett mellett. A tárgyalás első részén az ügyészeket és bírókat megfenyegető Gyurcsány Ferenc is részt vett, de az ítéletet már nem várta meg. A döntés részben jogerős.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. március 04. 02:21
Kommunista őskövületek láthatók.
2024. március 03. 21:17 Szerkesztve
Nem azt mondom, hogy Gyurcsány nem érdemeli meg a legocsmányabb, legundorítóbb jelzöket. De igenis megérdemli. De ne mindig csak köpködjük ezt a csirkefogót, - kinek van annyi nyála, hogy azt gyözze -, hanem osszuk ki neki megérdemelt nemesi címeket is, ö ugyanis egész életében egy kommunista gróf szeretett volna lenni. Én megtisztelném öt néhány rápasszoló nemesi címmel, ti is járuljatok hozzás az ö felcicomázásához: Báró Felsötakonyvári Szemkilövetö Gyurcsány Ferenc-Ferdinánd, a Magyar Szentkorona társaság örökös haszonlesöje, Gróf Alpárfalvai Boromissza François Giurchany a trianoni magyarellenes törekvések nemzetközi koordinátora Clemenceau személyes megbízásából, Витез Ференц Дюрчань, нарком-заговорщик, лауреат Сталинской премии, был информатором в Москве о венгерском восстании 1956 года.
Sale
2024. március 03. 16:42
Szégyen a Fidesz igazság szolgáltatás, ahol ilyen liberális a bíróság és a rendőrség is...a hazaárulókkal... sokadjára a nagy semmi...
Lajoss
2024. február 26. 12:29
Ha a kislomnici mondja…Bruhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!