Donáth Anna ráébredt, hogy Istenben bárki hihet (VIDEÓ)

2024. március 14. 10:23

„Világéletemben azt gondoltam, hogy az első igazán nagy emberjogi harcos az Jézus volt” – jelentette ki a Momentum vezetője.

2024. március 14. 10:23

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője nemrég kifejtette gondolatait a vallásosságról.

Mindez felkerült a párt TikTok-oldalára is. Ebben Donáth úgy fogalmazott, „önmagában az, hogy valaki vallásos, vagy a kereszténységet, a keresztény értéket magáénak vallja, abból nem következik a konzervativizmus”.

Majd azzal folytatta, hogy „azok, akik a kereszténységet beviszik a politikába, a keresztény konzervatív világhoz tartoznak”

Hozzátette, 

világéletemben azt gondoltam, hogy az első igazán nagy emberjogi harcos az maga volt Jézus.

A prostituálton, a bénán át a nyomorékig mindenki ott volt vele, és kiállt bárkiért. S a végén feláldozta önmagát másokért” – hangzott el.

Donáth ezutén megjegyezte, hogy „ez a fajta közösségi szó, az, hogy a sajátjait komolyan veszi, ez számomra egy baloldali vagy liberális értékrend alapján is magyarázható. (...) Ne engedjük, hogy ezt is elvegye valamelyik oldal vagy ideológia.

Az istenhit, a közösséghez tartozás, a gyülekezethez tartozás ideológiamentes. 

(...) Ez nem feltétlenül konzervatív, ha valaki hisz Istenben és egy közösséghez akar tartozni” – jelentette ki a Momentum vezetője. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. március 18. 11:11
Jézusnak vajon tetszik a hazaárulás, Anna?
rocktoberi-2
2024. március 17. 06:45
Jakobinizmus. Bolsevizmus. Kommunizmus. Liberalizmus. Ez mind ugyanaz jelenti az adott korban. Nemzetellenességet, keresztény kultúra és vallásellenességet.
rocktoberi-2
2024. március 17. 06:42
Akkor szerinte Jézus létező személy volt? Mit fognak ehhez szólni az elvtársai?
Hajnóczi Kristóf
2024. március 15. 08:29
Én úgy emlékszem, hogy az evangélikus konfirmáció előkészítőn van szó arról, hogy a legtöbb baloldali ideológia, így a marxizmus és 20. századi leágazásai mind kereszténység- és keresztényellenesek; ahogy arról is, hogy hogyan épült ki 1945 és 1948 között a magyarországi kommunista diktatúra és hogyan darálta be az evangélikus egyházat is. Szándékosan nem írok neveket, Annának csak a családon belül is elég lenne körülnéznie - már csak azért is, mert az evangélikus egyház az egyetlen, amelyik végigment egy szembesülési-megtisztulási folyamaton az 1945 és 1990 közötti időszakkal kapcsolatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!