Ijesztő, egyre lehetségesebb forgatókönyv: 72 perc alatt elpusztulhat a Föld, ha kitör az atomháború USA és Oroszország között

2024. április 21. 11:27

A NATO Oroszország elleni belépését is felveti az új sztárszerző.

2024. április 21. 11:27
null

Nyitókép: Képernyőmentés

A nukleáris katasztrófa forgatókönyvét ismerteti egy ijesztően megalapozott könyvben (címe: Nukleáris háború. A forgatókönyv) Annie Jacobsen amerikai biztonságpolitikai szakértő, írja a hvg.hu. Lehet, hogy az amerikai elhárító rakéták célt tévesztenek, így nem semmisítik meg az észak-koreai atomrakétát.

Lehet, hogy Washingtonból nem érik el telefonon Moszkvát,

és tévedésből az oroszok is beszállnak az atomháborúba. Lehet, hogy Amerikából már az orosz rakéták célba érése előtt megsemmisítő válaszcsapást indítanak Oroszország ellen – foglalják össze a lényeget.

Hangsúlyozzák: nem valószínű, de lehetséges. Ha valóban lejátszódik a könyv címében is szereplő forgatókönyv, akkor 

a Föld olyan katasztrófát szenvedne el, mint 66 millió éve, amikor egy hatalmas meteorit pusztítása kiirtotta a dinoszauruszokat.

„A könyv szerzője, Annie Jacobsen amerikai biztonságpolitikai szakértő több mint egy évtizeden át rengeteg amerikai illetékessel, köztük volt védelmi miniszterekkel, elnöki tanácsadókkal, atomkutatókkal beszélt az anyaggyűjtéshez. Megismerkedett olyan iratokkal is, amelyeknek a titkosítását nemég oldották fel. A forgatókönyv tehát, amelyet felvázol, egyáltalán nem légből kapott, bár igaz, hogy ennyi véletlen szerencsétlen összejátszásának a valószínűsége nem túl nagy. De nem is elhanyagolható” – írja a lap.

Szerintük 

tévedések, rossz helyzetfelmérések vagy akár egy diktátor őrült pillanatai elegendőek a katasztrófához.

Horror? Sci-fi? Annyiban igen, írják, hogy a könyv megjelenése után a Dűne-filmek rendezője, a kanadai Denis Villeneuve kilátásba helyezte a „Forgatókönyv“ megfilmesítését. A Der Spiegel által megkérdezett berlini szakértő, Liviu Horovitz szerint ez a forgatókönyv 

„lehetséges ugyan, de erősen valószínűtlen, mert elég sok hibának kellene egyszerre bekövetkeznie“.

Meglátjuk.

 

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­ö­­­s­ ­­l­­á­n­y­­­o­k­­­ ­­v­á­r­­n­­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Akitlosz
2024. április 21. 16:48
Inkább egy atomháború, mint még százezer atomháború a Mandineren! Hajrá, hadd pusztuljanak az atomháborúzó újságírók!
lazio154-2
2024. április 21. 16:46
Nem ilyen veszélyes a helyzet! A háborúban is először a tűzérség az ellenség hasonló egységét igyekszik megsemmisíteni, aztán helyezi figyelmét más egységekre. Tehát valószínű az első csapás után kevés helyről jöhetne a másodlagos célok /nagyvárosok/ elleni csapás. Valahol olvastam, hogy az űrbe fellőtt rakéták 80%-át ott megsemmisítik. Kérdés az, mit tudnak a tenger járművei?
dumdum53
2024. április 21. 16:34
Nem, a Föld nem pusztul el. Legfeljebb a földi élet egy része, beleértve az emberiséget. De ettől még a Föld köszöni, jól van. Ki fogja heverni az ember nevű akármit. Persze ha a tudósoknak igaza van és a Föld abban a formában létezik, amit leírnak. Ezért ostobák a klímavédők. Az ember, mint minden biológiai faj, előbb-utóbb ki fog pusztulni. Az a párezer év a Föld történetében még epizódnak sem tekinthető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!