A gyártósor visszavág

2024. május 02. 05:34

Kevés jelenség formálta olyan mélységben a Homo sapiens világát, mint az épület, amit gyárnak nevezünk. Az utóbbi évtizedekben a szolgáltatások felemelkedésével a gyártást sokan lesajnálták, ám a geopolitikai viharok következményeként most visszatér a kormányzás középpontjába.

2024. május 02. 05:34
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

A szerző a Brain Bar jövőfesztivál alapítója

Fotó: Brain Bar

Néhány hónappal ezelőtt a New York-i Wall Street egyik kávézójában ültem egy rendkívül sikeres gazdasági elemzővel, aki magyarként emelkedett a pénzvilág legnagyobb vállalatainak megbecsült szakértői közé. Beszélgetésünk egy pontján mobilja képernyőjén üzenet jelent meg, feladója a Fehér Ház volt. Az elnök kabinetjéből keresték: a rövid levél arról szólt, hogy az Egyesült Államok kormánya szerint ideje felülvizsgálni, hogy a világ első számú gazdasági hatalma immár három évtizede nem rendelkezik központi iparpolitikával. Ebben kérik a segítségét. Sürgősen.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!