Sulyok Tamás elmondta, miről tárgyalt Ferenc pápával

2024. április 25. 14:05

A katolikus egyház vezetője négyszemközti audiencián fogadta a köztársasági elnököt.

2024. április 25. 14:05
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A nyitóképen Ferenc pápa magyar zarándokoknak interget. Fotó: Filippo Monteforte/AFP

Egy évvel azután, hogy Ferenc pápa Budapesten járt és a Kossuth téren szentmisét mutatott be, meghívta a nemrég beiktatott Sulyok Tamást a Vatikánba. Az esemény időpontja egybeesik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett nemzeti zarándoklattal, amelyet a tavalyi pápalátogatás köszöneteként hirdettek meg. 

Ferenc pápa csütörtök reggel nyolckor találkozott Sulyok Tamással a Vatikánban, az államfő három művészeti tárgyat adott ajándékba  a katolikus egyházfőnek, köztük a Képes Krónika díszmásolati példányát, amely a középkori magyar történelmet és szent királyainkat mutatja be. Az ajándékok között szerepelt többek között egy matyó hímzéssel díszített oltárterítő, valamint egy hímes húsvéti tojás, amely a feltámadás szimbólumaként ismert, 

Csütörtökön Sulyok Tamás egy rövid sajtótájékoztató keretében számolt be arról, milyen volt a találkozás Ferenc pápával, mint fogalmazott, a Szentatyával közösségekről, azok jövőjéről beszélgettek. 

„Volt egy nagyon személyes témám is, amit a Szentatyával megbeszéltem, a budapesti látogatása során a Szentatya mondott egy nagyon szép beszédet, ebben a beszédben Szent István egyik intelmét is említette, amely úgy szól, hogy légy szelíd, hogy sose küzdj az igazság ellen. 

Engem ez már akkor megérintett, megkérdeztem a Szentatyát használhatom-e ezt az intelmet mint mottót, amire a Szentatya nagy örömmel adott engedélyt”.

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­­o­­k­­ ­v­­­á­­­r­­­n­­a­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. április 27. 08:41
Átadta a Novák Katalin üdvözletét…😉
manitowoc
2024. április 25. 15:42
(Ferenc pápa) "a beszédben Szent István egyik intelmét is említette, amely úgy szól, hogy légy szelíd, hogy SOSE KÜZDJ AZ IGAZSÁG ELLEN. Sulyok: "Engem ez már akkor megérintett" De ugye, ez azért olyan nagyon mégsem érintette meg, mert a Mandinernek adott interjújában doktor Sulyok még igencsak küzdött az igazság ellen: "Az édesapámmal kapcsolatban elhangzott vádakat nemtelen támadásnak tartom. ...Azt tudom elmondani, hogy a rendszerváltást megelőzően mint a legtöbb magyar számára, úgy a mi családunkban is tabu volt a múlt. De létezett és a mai napig létezik egy családi legendárium, amely úgy őrizte meg az édesapámmal kapcsolatos történeteket, ahogyan ezt korábban nyilatkoztam." (továbbá) "Édesapám szociálisan érzékeny, hazafias, filoszemita ember volt"
nemmondom
2024. április 25. 15:12
Érdemi kérdésekre nem fogadnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!