A cél, hogy megfogjuk a fiatalokat

2010. december 04. 18:22

Az MTI beszerzi a piacon a krumplit meg a húst, és mindenki főz belőle, amit szeretne. Interjú.

2010. december 04. 18:22

„- Az új médiarendszerben a tervek szerint több pénz jut majd a közmédiának, mint eddig. Mihez kezd a lehetőséggel?

- Úgy tűnik, komoly lehetőség lesz arra, hogy újra készülhessenek tévéjátékok, dokumentumfilmek, természetfilmek, jó minőségű gyerekműsorok, színházi közvetítések, jó szórakoztató programok, műveltségi vetélkedők, egyebek. Ez nyilván nem megy egyik napról a másikra, megfeszített munkával talán jövő szeptemberben indulhat el egy új struktúra. Terveink szerint a M1 nagy, általános közszolgálati csatorna lenne, az M2 pedig gyerek- és ifjúsági csatorna lehet, ha a közszolgálati kódex készítői elfogadják a tervünket. (...)

- Az új médiarendszerről annyi már korábban kiderült, hogy az MTI fogja gyártani az összes hírműsort. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ugyanaz a Híradó megy majd az MTV-ben és a Duna Tv-n is?

- Ma, ha van egy sajtótájékoztató, arra négy közszolgálati stáb indul el négy autóval, négy mikrofonnal, két kamerával és rengeteg stábtaggal. Ez egy pazarló rendszer, ezt meg lehet csinálni egy autóval, egy kamerával, egy stábbal is. Az MTI felveszi a sajtótájékoztatót, de ez nem azt jelenti, hogy ugyanaz a híradó megy majd minden csatornán. Az MTI beszerzi a piacon a krumplit meg a húst, és mindenki főz belőle, amit szeretne. A hírszerkesztőségeket összevonják - reményeink szerint itt, ebben az épületben - közös lesz a munka, de minden csatorna maga rendeli meg a híradót, és a hírfőszerkesztők veszik át a közös szerkesztőségtől.”

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2010. december 06. 05:49
"De ezen kívül van a két országos kereskedelmi, amelyeket még a legelvakultabbak sem mertek Fidesz-szimpátiával vádolni." Már régen megváltozott a helyzet :) És mióta közkézen forog a média-törvényjavaslat, azóta a kereskedelmi csatornák szinte kínosan kerülik a politikai állásfoglalásnak még a látszatát is. Többen szóvátették már a fórumokon, hogy a híradóikban csak bulvár, celebek, kék-fényes hírek és időjárásjelentés van. Max. kommentár nélkül leadott kormányhír, közlemény. "A Népszabi nem a kurvára nagyon kiegyensúlyozottsága miatt veszíti el az olvasóit, hanem mert az MSZP szavazótábora=a Népszabi olvasótáborával, és a korukból adódóan kezdenek kihalni, másrészt pedig már nem kötelezik a közintézményeket a Népszabadság előfizetésre." Ez így igaz! De akkor hol is van a híres ballib médiafölény?! A Népszabadság volt az ország legnagyobb példányszámú napilapja, most már ebben nem vagyok biztos. Ne aggódj, a Hit Gyülekezetének a nyakára az új egyháztörvény most készül a kést rátenni. Hiszen pont a "kedvükért" hozzák meg:) úgy tűnik. Nem a húsz-harminc tagú füves szektákról, néhány ártalmatlan Bibliát másként magyarázótól, keleti tanokba belebódult divathívőkről vagy kisstílű adócsalókról van itt szó! Hanem az ország hivatalosan 4. legnagyobb létszámú egyházként működő közösségéről. Alig hiszem, hogy hajlandóak lesznek Kubatov úr kezébe adni a tagnyilvántartásukat... akkor pedig meg fogják nehezíteni a működésüket, így az ATV fenntartását is. És akkor egy ballib bástya ledől megint. Az utolsó! :) "Az MTI anyagainak 90%-át tudósítások és sajtótájékoztatók adják. Mit gondoltál, attól, hogy most nem Népszabis szerkesztők lesznek az MTI-nél, miről fognak híreket kiadni, a szafaládé világpiaci árának alakulásáról?" Nem mindegy, hogy az MTI kinek a sajtótájékoztatójára küld ki stábot, és kiére pedig nem. Ami meg nem kerül be az MTI-s anyagba, az egyik tévébe sem. Dereng már?
trendo
2010. december 05. 07:42
"újra készülhessenek tévéjátékok, dokumentumfilmek, természetfilmek, jó minőségű gyerekműsorok, színházi közvetítések, jó szórakoztató programok, műveltségi vetélkedők, egyebek. Ez nyilván nem megy egyik napról a másikra, megfeszített munkával talán jövő szeptemberben indulhat el egy új struktúra. ... az M2 pedig gyerek- és ifjúsági csatorna lehet" Már látom, mit izzadnak a bértollnokok,míg igyekeznek leporolni Tormay Cecile-t, Kosáriné Réz Lolát a gyerekeknek... Persze, Wass Albert lesz a sztár... :))))
trendo
2010. december 05. 07:37
Tovább is van, mondjam még? :) A nyomtatott sajtóban a betegeskedő Népszabi már olyan kiegyensúlyozot, hogy épp azért veszti el folyamatosan a balos olvasóit. Marad a Népszava, amleyik viszont amolyan "egy perc a világ, minden mindegy" hangulatban tolódik egyre szélsőségesebb irányba. A Magyar Nemzetnek vannak a legbőségesebb anyagi és információs forrásai. Hiszen nem csak a hozzá közelállók látják el infóval, hanem a baloldalról kibeszélők is rendszeresen. Hadd ne mondjam, hogy a szoci minisztériumok fideszes téglái még azelőtt szépek átküldtek minden munkaanyagot a szerkesztőségbe, mielőtt az államtitkár látta volna :) A Magyar Hírlap ugyanolyan szar, mint a Népszava. Kár rájuk szót vesztegetni. A hetilapok közül baloldalon a 168 óra tartja magát, de a Heti válasz, a Demokrata, a Barikád együtt bőven lenyomják. Mégegyszer: Miről is beszéltek?
trendo
2010. december 05. 07:25
Haver, miféle balliberális médiafölényröl beszélsz? Az már a múlté, már régóta csak a jovver fórumozók paranoid agyában él. Nézz már körül, elfogulatlanul, kérlek! A királyi tévé állásukat féltő seggnyalói a mindenkori kormánypártok oldalán állnak. Ha nem, azt néhány villámgyors kirúgás/kinevezés megoldja (megtörtént:) A HírTv jó technikával van kistafírozva, már a tévéostromot is az ő közvetítőkocsijuk volt képes egyedül a helyszínről közvetíteni, hogy nem mondjam: a parádét levezetni :) Az Echo legfeljebb azért gyengül egy kicsit, mivel embereit hirtelen elkezdték kinevezni a "közszolgálatiba", de azért jut is, marad is. A két nagy kereskedelmi csatorna a kilátásba helyezett pénzbüntetésektől, meg koncessziós díj "rendezésektől" megrettenve totál "béna kacsa" lett, a politikai híreket ötvenszer átnézik a szerkesztők és főnökeik, akik a sarkukig összefossák magukat, mielőtt egy kritikus szót kiejtenének a szájukon. Stumpf Pityut is azért kellett alkotmánybírói székkel lebénítani, hogy nehogy az RTL hirtelen elkezdjen "önállóan elemezni". De már ez is meg van oldva. Az új MTI garantálja majd, hogy tudósítás, sajtótájékoztató nehogy bekerüljön majd az "anyagba", amiből a tévécsatornák elvben válogathatnának. Marad az ATV, felesben. Egy kis ellenséges kivásárlás (pardon: bevásárlás) és máris szevasz-tavasz az egyetlen balos orientált hírműsornak... Miről is beszélünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!