Nem álltam ki a heterók mellett sem

2021. augusztus 18. 11:57

Ez egy gumicsont, amit néhány liberális vagy más média kitalált, és erről akarnak beszélni. Interjú.

2021. augusztus 18. 11:57
null
Böjte Csaba

„A szeretetparancs világos, de dolga-e önnek a politikum bírálata? Ha például azt látja, hogy van egy párt, amely egy egész csoportot potenciális terroristának állít be pusztán a bőrszíne miatt. Ilyenkor nem kellene felszólalni az emberek védelmében?

Soha nem harcoltam senkivel, nem is fogok. Nem bírálni szoktam a hatóságokat, hanem rámutatni, hogy ha másként csinálnánk dolgokat, sokkal jobb lenne. Hogy frontálisan nekirontsak valakinek, mondván, hogy ő rossz, és nem akarok vele beszélni, primitív lenne. Ha bejön egy gyerek, ő is a béka feneke alatt van. Nekem pedagógusként az a dolgom, hogy megmutassam, hogyan lehet a márványtömbből szobrot faragni. Nem dolgom elítélni őt vagy az anyját. Ugyanígy, ha találkozok egy politikai formációval, hiszem, hogy ha egy gramm jót is tudok adni nekik, az sokkal több, mintha összevissza pofáznék.

Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem, hogy ki kell-e állni az üldözöttek és megbélyegzettek mellett? Például a menekültek, vagy mostanában a melegek esetében. Az ő védelmükben a pápa például többször kiállt az utóbbi években. Mintha Erdélyben és Magyarországon nem történne ez meg.

Én nem álltam ki a heterók mellett, vagy más szexuális irányultság mellett sem.

Mondjuk a heteroszexuálisokat nem is bántja senki.

Én sokszor hallottam liberális oldalról csúf megjegyzéseket olyanokra, akiknek két-három gyereke van. Ki lehetne állni mellettük is. Jelenleg nem ez a probléma, hogy a székely ember mit gondol a melegekről.

Annak a melegnek lehet, hogy probléma, akiről éppen gondolnak valamit.

Az az ő problémája, hogy mit gondol magáról. De nekem úgy tűnik, hogy nem foglalkozik ezzel senki sem. Ez egy gumicsont, amit néhány liberális vagy más média kitalált, és erről akarnak beszélni. Holott vannak reális problémák, amiket meg kellene oldani. Olyannal még se gyerek, se kolléga nem jött hozzám, hogy ilyesmi miatt molesztálnák, de olyannal már igen, hogy nincs mit enniük, vagy hogy az apjuk iszik, az anyjuk szétverte a fejüket. Ha ezekkel a problémákkal jönnek, ezeket meg is oldom. Volt már rá példa, hogy olyannal is jöttek, ezeket a magam szintjén próbálom is megoldani.”

Nyitókép: MTI/Biró István

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2021. augusztus 19. 10:58
Na, ezek a rohadékok elkezdték Csaba testvért is kóstolgatni. Eddig azt hittem, hogy őt legalább tiszteletben tartják. Viszont egész ügyesen állta a sarat. Tisztelet neki érte !
az ember
2021. augusztus 19. 08:25
Így kell ezeknek a provokátoroknak a kérdéseire válaszolni, lejáratni őket.
NOMan
2021. augusztus 18. 23:37
Igaz ember!
Paskai
2021. augusztus 18. 22:56
A szekus , besúgó Jakubinyi mellett viszon kiálltál, amíg htalmon volt. Szóval, csuhűs, ne add a bankot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!