Harcra készülnek a Facebookkal a jobboldali véleményvezérek

2021. november 19. 10:06

Rákay Philip azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: „az a küldetésünk, hogy a balliberális online médiatérben is keményen küzdjünk a saját értékrendünkért, és kérlelhetetlenül kiálljunk a hazánk mellett”. 

2021. november 19. 10:06
null

Saját fegyverével győznék le a Facebookot a jobboldali véleményvezérek, és annyiszor indítják újra a hivatalos oldalukat, ahányszor korlátozzák azokat, írja a Magyar Nemzet. Új, hivatalos Facebook-oldalt indított Rákay Philip is, aki erről a legnagyobb közösségi oldalon, már az új felületén tett bejelentést. A Patrióta csatorna influenszere egy videóban elmondta: azért szánta el magát a lépésre, mert augusztus 17. óta durván korlátozza a Facebook, akkor a piros zónába száműzték. 

A producer emlékeztetett arra: a Megafon csapatával egy éve kezdtek közösségimédia-felületük építésébe, mert elegük volt abból, hogy a jobboldali, patrióta hangokat elnémítják az interneten. Megunták azt is, hogy a globalista, baloldali mantra szakad rá mindannyiunkra minden egyes felületről, a Facebooktól kezdve a Netflixig. Ez ellen végül fellázadtak, „felmentek a pályára, és úgy harcoltak, mint még soha” – fogalmazott.

Egyik pillanatról a másikra letiltotta

Kovács István, a Megafon Központ alapítója azt mondta a lapnak: amikor 2019 szilveszterének napján kitalálta, miként szálljanak szembe a közösségimédia-térben a baloldali túlsúllyal, akkor jobboldali véleményvezérek egyszerűen még nem léteztek a Facebookon, míg mostanra nagyon jelentős szerepet töltenek be, ezért is kerültek célkeresztbe. Bohár Dánielt néhány hónappal ezelőtt szintén elkezdte korlátozni a Facebook, ezért az ő oldalát is újraindították, ami hihetetlen gyorsasággal sikerült.

Kovács István úgy fogalmazott: „Felháborító, hogy Rákay Philipet, aki a legnagyobb és legmeghatározóbb politikai véleményvezérré vált Magyarországon, a Facebook egyik pillanatról a másikra letiltotta.” Hangsúlyozta azonban, hogy folytatják a munkát, s ha százszor padlóra küldik őket, akkor százegyedszerre is felállnak onnan. A központ vezetője azt is elmondta,  dolgoznak alternatív megoldásokon, igyekeznek ezen a helyzeten enyhíteni, de a feladatuk most az, hogy hitet adjanak a jobboldali embereknek. Köztük azoknak is, akiket megpróbálnak elhallgattatni.

Bementek ebbe a balliberális homokozóba

Rákay Philip ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy érthető a túloldal frusztráltsága, mert arra, amit a Megafon felépített a jobboldali véleményvezérekkel a háttérben, nem voltak felkészülve. – Éveken keresztül azt gondolták, hogy a Facebook és az on­line nyilvánosság – ahonnan ma a magyar társadalom és a fél világ az információt, a politikai, közéleti híreket meríti – az örökös hitbizományuk. „Létrehoztak egy balliberális játszóteret a saját ízlésük szerinti szabályrendszerrel, kitalálták a »független tényellenőrök« szánalmas szerepét, és azt gondolták, hogy mi ezt tétlenül végignézzük majd – jelentette ki.

Ehhez képest egy évvel ezelőtt, a Megafonnal a hátuk mögött, bementek ebbe a balliberális homokozóba, és nem az történt, hogy csendben meghúzták magunkat az egyik szegletben, hanem elvették a vödreiket és a lapátjaikat is, ami nagyon idegesíti őket – mondta. 

Világméretű hálózattal állnak szemben

Rákay azt is elmondta, a sokmilliós eléréseikkel tönkretették a játékukat, ezért jött a nekik nem tetsző vélemények korlátozása. „Mi mindig hátrányból fogunk indulni velük szemben. Lehet ­emiatt keseregni, de tudomásul kell venni, hogy nincs más alternatíva, hiszen 9,7 millió magyarból több mint hétmillió fent van a Face­bookon, és elsődleges hírforrásként tekint a legnagyobb közösségi oldalra” – fogalmazott.

Kovács István azt mondta a Magyar Nemzetnek, semmi jóra nem számítanak a Facebooktól, hiszen „ez egy olyan küzdelem, amelyben nem csak egy ideológiával, egy világméretű hálózattal állunk szemben, amelynek nagyon sok, különböző szintje van. Ez egy mindent átszövő rendszer, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a történelem szemétdombjára dobja azt, amiben mi, nemzeti, jobboldali, konzervatív gondolkodású emberek hiszünk. A Facebook sem számíthat azonban arra, hogy a mi harci kedvünk alábbhagy”. Rákay Philip hozzátette: „Az a küldetésünk, hogy a balliberális online médiatérben is keményen küzdjünk a saját értékrendünkért, és kérlelhetetlenül kiálljunk a hazánk mellett”. 

(Fotó: Ficsor Márton)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. november 20. 19:31
A patrióta, amúgy, hogy áll, Fülöpke?
Robur
2021. november 20. 19:28
Véleményvezér.:-))))))))))))) Közpénzen kitartott szervilis gecik.:-))))))))))
Akitlosz
2021. november 20. 14:12
Hajrá facebook! A kötekedő, beképzelt provokátorokat, akik tönkre akarják tenni mások szolgáltatását sehol nem szeretik.
Menhetten
2021. november 19. 13:24
Ezek a modern kori dzsentrik szarrá lopják alólunk az országot és közben a szemünkbe röhögnek. Kálmán a semmi tehetséggel nem bíró, egész életében csak a szervilizmusukból élő senki! Ő jutott havi 39 ezer forintért egy kétszobás ingatlanhoz, amelyet nemrég újíttatott fel az önkormányzat 70 millió forintból... De ha a valóságot firtatod még ezek vannak felháborodva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!