Nem megy a Világbankhoz Hillary Clinton

2011. június 10. 08:00

Nevük elhallgatását kérő munkatársai szerint Hillary Clinton érdeklődik a Világbank elnöki tisztsége iránt. A Reuters értesülései szerint az amerikai külügyminiszter a Fehér Házzal tárgyal az ügyben. Hillary Clinton cáfolta az értesüléseket.

2011. június 10. 08:00

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter tárgyalásokat folytat a washingtoni Fehér Házzal arról, hogy jövőre a Világbank elnöke legyen - értesült a Reuters. Clinton korábban jelezte, hogy Barack Obama amerikai elnök újraválasztása esetén nem akar újabb négy évig külügyminiszter lenni.

Néhány munkatársa név nélkül úgy nyilatkozott, hogy az amerikai külügyminiszter érdeklődik a Világbank elnöki tisztsége iránt, amennyiben annak jelenlegi vezetője, az amerikai Robert Zoellick távozna. Egy tisztségviselő elmondta, hogy az amerikai külügyminiszter szeretné megszerezni a Világbank elnöki tisztségét, amit egy másik tisztségviselő is megerősített.

Egyelőre nem tudni, hogy az amerikai elnök hivatalosan is beleegyezett-e Clinton jelölésébe. A Világbank elnökét formálisan a szervezet 187 tagállama választja meg. A Fehér Ház nem kommentálta az értesülést.

Frissítés: Hillary Clinton külügyminiszter semmiféle megbeszélést nem folytatott sem az elnökkel, sem a Fehér Házzal, és bárki mással sem arról, hogy a Világbankhoz menne át. Egyáltalán nem érdekli ez a munkakör, és nem is fogadná el, ha felajánlanák neki - közölte csütörtökön Philippe Reines külügyi szóvivő, cáfolva a Reuters hírügynökség aznapi hírét.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. június 10. 11:48
"Nem megy a Világbankhoz Hillary Clinton" Lehet, hogy a 72-es trolit választja? Oda is kellene egy női vezető.
naftalinernő
2011. június 10. 11:40
Most őszintén: gondolkodjunk el azon, mi célt is szolgál a Világbank. Csak nem azt, hogy bizonyos emberek és csoportok a markukban tartsák az egész földgolyóbist? Á, dehogy, ők önszántukból, emberszeretetből adnak pénzt mindenkinek.
marko11
2011. június 10. 11:06
"A Világbank elnökét FORMÁLISAN a szervezet 187 tagállama választja meg." Ez jó!:(((((((((((((((((((
sky.net
2011. június 10. 10:51
öreganyám előbb a space shuttle-vel kéne próbálkozni ( hátha nem jön vissza)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!