CSU: A felvilágosult Európának saját iszlámra van szüksége

2016. április 13. 11:30

A bajor CSU szerint meg kell alkotni egy „iszlámtörvényt”, ami pontosan szabályozná az iszlám németországi gyakorlását. Ebben többek között véget kellene vetni annak, hogy Törökország és Szaúd-Arábia finanszírozza a német mecseteket és más muszlim intézményeket, de szabályoznák, ki lehetne hitszónok, és azt is, hogy csak németül hirdethetnék az igét.

2016. április 13. 11:30

Németországban törvényt kell alkotni az iszlám vallás gyakorlásáról, a jogszabályban rendelkezni kell a többi között arról, hogy tilos a muszlim közösségek anyagi támogatása külföldről – mondta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) főtitkára egy szerdai lapinterjúban. Andreas Scheuer a Die Welt című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy a „politikai iszlám” hátráltatja a muszlimok társadalmi beilleszkedését, ezért „határozottabban és kritikusabb hozzáállással” kell foglalkozni a témával. 

Meg kell alkotni egy „iszlámtörvényt”, amely véget vet annak a gyakorlatnak, hogy külföldről, főleg Törökországból és Szaúd-Arábiából finanszíroznak mecseteket és egyéb muszlim intézményeket, például óvodákat. A jogszabályban rendelkezni kell arról is, hogy a hitszónoki állás betöltésének feltétele a Németországban szerzett szakirányú végzettség és a német társadalom alapértékeinek tisztelete, az igehirdetés nyelve pedig a német – mondta az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártjának főtitkára. Hangsúlyozta: a „felvilágosult Európának saját iszlámra” van szüksége, és meg kell akadályoznia „más, részben szélsőséges értékrendek importját”.

A 82 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muszlim él, többségük szunnita török. Tavaly a menekülthullám révén valószínűleg több mint félmillióval nőtt a muszlimok száma az országban.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. április 14. 01:30
És akkor álljon itt az antitézis: A felvilágosult Európának CSU-ra nincsen szüksége.
amok
2016. április 13. 16:02
Inkább semmilyen iszlámra, de ha kikerülhetetlen, csak akkor felvilágosultra. Probléma, hogy a Korán csak arabul Allah szava szerintük, más nyelveken elveszíti a szentségét, vagy erejét, így a csak német nyelvű beszédet az imahelyeken nem tudják majd átverni.
Morgen
2016. április 13. 15:45
" Hangsúlyozta: a „felvilágosult Európának saját iszlámra” van szüksége, és meg kell akadályoznia „más, részben szélsőséges értékrendek importját”. Micsoda naivitás! Az külön tetszik, hogy "csak német nyelven". Inkább szedjétek le a kereszteket, az egyszerűbb lesz. Sajnálatos, de ez már a vég kezdete.
Inhaler
2016. április 13. 14:21
A Koránba bizonyos részek és törvények azért kerültek bele, mert ez szolgálja legjobban egy hódító, terjeszkedő eszmét. Nem véletlen, hogy Mohamedet követően egy hatalmas Arab Birodalom született, aminek terjeszkedését Bizáncnak keleten, a Fank Birodalomnak meg nyugaton kellett megállítania Európa előszobáiban. Szerencsére akkor nem merült fel még a "willkommenskultur". A keresztes-hadjáratok sem úgy kezdődtek, hogy a békés és harmónikus arab kalifátusokra rárontottak a barbár keresztények a hódítás és a pusztítás céljával. Pedig ők mit sem ártottak senkinek, legalábbis ezt szeretik hangoztatni. Persze a keresztesek se voltak mindenben szentek, de ez is inkább a másik ütött vissza először kezdetű történet. A keresztes-hadjáratok megindításában a muszlimoknak is nagy szerepük volt. "Kezdetben az arabok továbbra is engedélyezték a Szent Sír látogatását a keresztények számára, annál is inkább, mert a keresztényekre és zsidókra tisztelettel tekintettek abban az időben, amiért az ő vallásuk is kinyilatkoztatott vallás és szent könyveik vannak (Biblia). A két vallás követőire az Ahl-al-Kitab („a könyv népe”) kifejezést használták és szabadon gyakorolhatták vallásukat az iszlám kalifátusokon belül is, csupán fejadót (dzsizja) kellett fizetniük cserébe." Aztán történ egy fordulat: "Egy idő után azonban a békés állapotok megszűntek. Hakem kalifa uralma alatt (996–1021) üldözni kezdte a keresztény- és zsidó vallásúakat. A kalifa a keresztényeket egy fakereszt, a zsidókat egy fa ökörfej viselésére kötelezte, akiket büntetlenül megölhették az „igazhitűek”, akár az utcán is. Hakem megmérgezése után az üldöztetés véget ért, de a keresztények elleni atrocitások nem szűntek meg, a nyugati zarándokokat egyre többször rabolták ki." Aztán megtámadták Bizáncot és súlyos vereséget mértek rá. Végül Bizánc kért segítséget a Pápától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!