Meghekkelték az Európai Unió hivatalos oldalát

2022. december 09. 07:19

Az Európai Bizottság már reagált is az incidensre.

2022. december 09. 07:19
null

Meghekkelték az Európai Unió hivatalos weboldalát, ahová különböző, illegális és bizonyos esetekben vírusos oldalakra vezető linkeket töltöttek fel – írja a TorrentFreak. A portál szerint

a csalók célja különböző kalózoldalak reklámozása lehet.

A hirdetéseket kulcsszavakkal teli PDF-fájlok formájában jelenítik meg, amelyek a keresőmotorok első találatai közé kerültek, a platformot ugyanis alapvetően hitelesként kezelik az algoritmusok.

Forrás: TorrentFreak
Forrás: TorrentFreak

A TorrentFreak megkeresésére az Európai Bizottság egyik szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy tudnak a problémákról. „Azonosítottuk az incidens eredetét.

Figyelemmel kísérjük a helyzetet, és továbbra is vizsgáljuk a weboldalakat a gyanús fájlok után. A folyamatban lévő vizsgálatokról nem nyilatkozhatunk bővebben” – magyarázta a szóvivő.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2022. december 09. 14:42
Elegendő a támadás ténye, ezért jó duma: "A folyamatban lévő vizsgálatokról nem nyilatkozhatunk bővebben", semmit felfogni nem tudó ostobák!
nempolitizálok
2022. december 09. 12:25
Sokmindekinek nem tetszik ez a CIA által kreált libbant szovjetúnió.
roughneck
2022. december 09. 11:42
A Zorban volt! :-))))
Nabakker
2022. december 09. 09:46
Zsír :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!