Orbán Viktor: Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit

2023. július 07. 14:17

A miniszterelnök Bécsbe utazott, a magyar-osztrák-szerb migrációs csúcstalálkozóra.

2023. július 07. 14:17
null

Orbán Viktor miniszterelnök Bécsbe utazott az illegális migrációval kapcsolatos magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozóra. A kormányfő ausztriai beszédében arról beszélt, hogy Magyarország egész Európát védi az illegális bevándorlóktól. Elmondta, tavaly Európa határainál összesen 330 illegális bevándorlót állítottak meg, ebből 270 ezret a magyar-szerb határon.

Elmagyarázta, a magyar modell egy egyszerű gondolaton nyugszik: senki sem léphet be az ország területére amíg az általa leadott menekültügyi kérelmet el nem bírálták.

Határozottan kijelentette, hogy Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit, és nem fogadja el a kötelező kvótát, sem a „migránsgettók”, migránstáborok építésére vonatkozó kötelezettséget.

Hozzátette, Brüsszel azt kéri Magyarországtól, hogy a hatékony modellt egy nyilvánvalóan nem működő új európai modellre cserélje.

„Magyarország meg fogja találni a jogi és politikai módját annak, hogy a brüsszeli döntéseket ne hajtsák végre” – jelentette ki.

(MTI)

Nyitókép: Alex HALADA / AFP

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. július 08. 04:55
"..Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit.." DE NEM ÁM! EGY FITYISZT AZ ORRUKRA!
files32
2023. július 07. 18:12
Ácsi katódgyár: a lélegeztetőgép-bizniszből ismert vállalkozóé volt az építési telek egyik fele
files32
2023. július 07. 18:04
Dehogynem.
EX_Terminator
2023. július 07. 17:48
jogi út? Ez az egész teljességgel törvénytelen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!