Cipővel csapkodta a Bibliát, őrizetbe vették a pakisztáni férfit

2023. szeptember 18. 13:58

A muszlim férfi nem sokkal korábban még keresztény volt, de aztán áttért.

2023. szeptember 18. 13:58
Biblia

Istenkáromlás vádjával őrizetbe vettek Pakisztánban egy muszlim férfit, aki egy videofelvétel tanúsága szerint cipővel csapkodott egy Bibliát - közölte a pakisztáni rendőrség hétfőn.

Pakisztánban gyakran vesznek őrizetbe embereket az iszlám vagy Mohamed próféta megsértése miatt, de a jogszabályt a legritkább esetben alkalmazzák egy másik vallás elleni inzultusra hivatkozva.

Az őrizetbe vett férfi korábban keresztény volt, de néhány éve áttért az iszlám hitre. A rendőrség közlése szerint mentális állapota stabilnak tűnik.

Augusztus közepén istenkáromlás és a Korán állítólagos megszentségtelenítése miatt több ezer fős muszlim tömeg támadt keresztény hívőkre és épületekre Pakisztán középső részén.

Pakisztánban az istenkáromlás miatt halálbüntetés is kiszabható, és bár e vád miatt nem végeztek ki senkit, az országban nem ritkák a halálos kimenetű lincselések blaszfémia gyanúja esetében. Az 1980-as évek óta mintegy 90, istenkáromlással gyanúsított embert öltek meg feldühödött tömegek még azelőtt, hogy bíróság ítéletet hozott volna ügyükben.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. szeptember 18. 14:23
Úr Jézus Krisztus: Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik.
Horst_Tappert
2023. szeptember 18. 14:18
"Az őrizetbe vett férfi korábban keresztény volt, de néhány éve áttért az iszlám hitre. A rendőrség közlése szerint mentális állapota stabilnak tűnik." A kettő kizárja egymást.
Akitlosz
2023. szeptember 18. 14:13
Pakisztánban ilyen videók készülnek: https://www.youtube.com/watch?v=KRCMXHF97yY Nem semmi, mi?
Kovács József
2023. szeptember 18. 14:09
Pakisztán ezek szerint korrektebb állam, mint Svédország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!