A jogállamot hirdető baloldali és liberális politikusok hatalomra kerülve valójában lebontják a jogállamot

2024. január 10. 14:46

Brüsszel sokatmondó hallgatása újabb bizonyíték arra, hogy komolytalan minden „jogállamisági” vizsgálat.

2024. január 10. 14:46
Szikra Levente
Szikra Levente
Facebook

„A jogállamiságot és európai demokráciát ígérő Donald Tusk és baloldali szövetségesei tavaly decemberben vették át Lengyelország kormányzását. Azóta sorra hoznak alkotmány-, illetve törvénysértő döntéseket, melyek közül kiemelkedik a közmédia erőszakos elfoglalása. 

A leginkább talán mégis az a felháborító, hogy tegnap olyan ellenzéki képviselőket tartóztattak le, akiket Andrzej Duda köztársasági elnök már korábban kegyelemben részesített. Ezzel a kormány ráadásul az alkotmánybíróság azon döntését is semmibe vette, mely szerint az elnöki vétó jogszerű és érvényes.

De maga a letartóztatás módja is törvénybe ütközött, mert az elnöki hivatalből annak engedélye nélkül vitték el a képviselőket a rendőrök. Jogállamban az államfői hivatalban nem lehet csak úgy rendőri intézkedést foganatosítani. Ez biztosítja, hogy a kormány az általa irányított rendőrséggel ne fenyegethesse az elnököt. Tusk számára azonban a jogállam semmit sem jelent.

Magyarországon a baloldal szintén arra készült 2022-ben, hogy jogsértő módon változtatja meg az ország berendezkedését. Lengyelországban sajnos meg is valósult, hogy a jogállamot hirdető baloldali és liberális politikusok hatalomra kerülve valójában lebontják a jogállamot. Az EU-ban példátlan, hogy ennyire látványosan, ilyen durva és erőszakos módszerekkel szegje meg a jogszabályokat egy kormány.

Brüsszel sokatmondó hallgatása újabb bizonyíték arra, hogy komolytalan minden »jogállamisági« vizsgálat,

azokat kizárólag a jobboldali kormányok elleni politikai zsarolóeszközként használják. Ha pedig elvbarátaik – szemben a hamisan vádolt jobboldallal – valóban rombolják a jogállamot, azt tétlenül nézik. Kiállunk lengyel barátaink mellett, és elítéljük a Tusk-kormány jogellenes lépéseit.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kötter Tamás

Facebook

Idézőjel

A Gyurcsány vezette „habarékkoalició” ugyanerre készült!

Nyitókép: OMAR MARQUES / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. január 11. 12:20
Ez van,ilyenek a putyin bábok. Szancióznak,hogy minél drágábban jussanak az orosz nyersanyaghoz,közben egyhanguan másra mutogatnak a náci homokosok... A magyar demokráciába kivezethető e felelősségre vonható e csak úgy hasonló helyzetben ? Elvilg most nem,de lehet amikor a független bíróságok mar csak a homokosoktól függenek,simán. Szerintem Szerintem
Málaga21
2024. január 10. 23:36
Egyre nehezebb letagadni a nyilvánvaló brüsszeli kettős mércét.
Töki
2024. január 10. 22:10
Levente. Szép írás, ez kő módon így van!
lacika-985
2024. január 10. 19:15
Az hogy nincs jogállamisági eljárás az csakis azt jelenti hogy a Brüsszeli parazitáknak tetszik ami a lengyeleknél történik - Ugyanezt teszik ők is .. Ideje lenne előszedni a Sztalin sziveket .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!