Újabb botrány a Harvardon: a sokszínűségért felelős vezető is plagizált

2024. január 30. 21:11

Az intézmény korábbi elnöke, Claudine Gay hetekkel korábban hasonló okok miatt kényszerült lemondani.

2024. január 30. 21:11

Újabb botrány van kibontakozóban a Harvard Egyetemen. Az intézmény sokszínűségért felelős vezetője erősen plagizált tudományos munkáiban – állítja egy újonnan benyújtott panasz. Kedden a Washington Free Beacon névtelenül tett közzé egy panaszt, amelyben azt állítják, hogy Sherri Ann Charleston olyan dokumentumokat tett közzé, amelyek összesen 40 plagizálásos példát tartalmaznak. A leleplezések hetekkel azután történtek, hogy a Harvard akkori elnöke, Claudine Gay hasonló okok miatt kényszerült lemondani. A Free Beacon szerint „Charleston tagja volt annak a személyzeti tanácsadó bizottságnak, amely segített irányítani az egyetem elnökválasztási folyamatát, ami Gay 2022-es kinevezését eredményezte”.

Kapcsolódó vélemény

Bret Stephens

The New York Times

Idézőjel

Ahol korábban hegycsúcs állt, ott most kráter van.

A hétfőn benyújtott, fent említett panasz azt állítja, hogy Charleston közel egy tucat tudóst idézett a Michigani Egyetemen 2009-ben írt disszertációjában. A jelentés azt is kiemeli, hogy Charleston és férje egy 2012-ben publikált tanulmány anyagát is „újrahasznosította” egy olyan, szakmailag lektorált folyóiratcikkhez, amelyet a házaspár 2014-ben közösen írt.

Ezt is ajánljuk a témában

A Federalist cikke kiemeli, hogy Charleston férje jelenleg a Wisconsin-Madison Egyetem sokszínűségért és befogadásért felelős kancellárhelyettese, ahol Charleston korábban dolgozott, mielőtt 2020-ban a Harvardra került. 

Nyitókép: PATRICE TOURENNE / PHOTONONSTOP / PHOTONONSTOP VIA AFP

***

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2024. január 31. 22:08
"Szép vagy, szép vagy, szebb a napnál, de nem szebb az én valagamnál. "
Phm045
2024. január 31. 05:33
Nofene! A Harwardot bevették a kommunisták............
Namond
2024. január 31. 04:11
A Harvard falanszter vezetése meglehetősen egyszínű és egyoldalú.
orokkuruc-2
2024. január 31. 02:37
Schmitt Pál volt az egyetlen nemgój elnökünk Novák előtt. Ez a plagizálásos beugratás úgy néz ki, könnyű és biztos módszer eltávolításra. (a 8 általánosos libsi báboknál [ svéd, finn ME]persze nem működik)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!